Blog Başlık

  • Ocak 10, 2022 Zeytinyağı Faydaları

    Zeytinyağının faydaları saymakla bitmez biliyoruz. Fakat özellikle sağlık açısından ne kadar değerli olduğuna bir kere daha vurgu yapmak isteriz. Zeytinyağının tarihçesine baktığımızda M.Ö. 4500 yıllarına kadar gittiğini görebiliriz. Zeytin ağacına dair en eski kalıntı ise arkeolojik kazılarda Santorini Adası’nda bulunan 39 bin yıllık zeytin yaprağıdır.

    Zeytinyağının Faydaları
  • Ocak 05, 2022 Yemek Tarifleri

    Natürel zeytinyağlı ege otları tariflerimizde sizlere muhteşem salata tarifleri vereceğiz. Öncelikle biraz bu ot çeşitlerinden bahsedelim. Ege ot çeşitleriyle bilinen bir bölgedir. Ege otları ile ilgili festivalleri, meze çeşitlerini veya salataları elbette duymuşsunuzdur. Bu tarif yazımızda cibes otu salatası tarifini vereceğiz.

    Zeytinyağlı Tarifler
  • Ocak 03, 2022 Yemek Tarifleri

    Zeytinyağlı tarifler bölümümüzde yine kahvaltı da tüketebileceğiniz enfes bir tat ile karşınızdayız. Bir önceki kahvaltılık bölümümüzde pancarlı humus tarifi vermiştik. Bu yazımızda kahvaltıda sos olarak rahatlıkla yiyebileceğiniz avokadolu humus tarifimizi vereceğiz. Humuslu tarifler vermemizin bir sebebi de nohutun besin değeri açısından oldukça önemli olmasıdır. 1 bardak haşlanmış nohutun içerisinde 10.7 gram protein, 9.6 gram lif bulunmaktadır.

    Doğal Zeytinyağlı Tarifler
  • Aralık 31, 2021 Yemek Tarifleri

    Zeytinyağlı tarifler bölümümüzde sizlere ilk olarak kahvaltıda yiyebileceğiniz farklı tariflerle başlayalım istedik. Bilindiği üzere kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Klasik tariflerden uzak yeni tatlar deneyebileceğiniz tarifler vermeye çalışacağız.

    Zeytinyağlı Tarifler
  • Aralık 30, 2021 Zeytinyağı Çeşitleri

    Doğal zeytinyağı çeşitleri dediğimizde aslında karşımıza büyük bir deniz çıkmaktadır. Sofralarımızın vazgeçilmezi olan zeytinyağlarının hikayeleri, soframıza gelmeden önce geçirdikleri süreçler, verilen emekler zeytinyağının değerini bir kez daha hatırlamamızı sağlar. Zeytinyağı çeşitleri nelerdir, kaç çeşit zeytinyağı vardır, bunların zararları neler yararları neler gibi sorular kafanızı karıştırıyor olabilir. Bu yazımızda üç zeytinyağı çeşidini anlatalım isteriz.

    • Natürel Zeytinyağı
    • Soğuk Sıkım Zeytinyağı
    • Erken Hasat Zeytinyağı

    Doğal zeytinyağı çeşitleri
  • Zeytinyağlı dondurma mı? Tadı sahiden güzel mi? Cevap veriyoruz, evet! Hafif gövdeli, meyvemsi tatlı bir zeytinyağı seçin ve bu tarifi bir deneyin! Eğer bu tarife uyan iyi kalite zeytinyağı sizde yoksa, bizim bildiğimiz bir marka var. 

    Zeytinyağlı Dondurma, Ethem Bey Zeytinyağları
  • ...zeytin ağaçları hele de yaşlı zeytin ağaçları bana hep dedemi hatırlatıyor ve ruhunun her zaman yanımda, bana destek olduğunu hissettiriyor.
     

    whatisturkey, whatisolive, Ethem Bey Zeytinyağları
  • 50’li yıllar... Ethem dedemiz ilk fabrikamızı kurmak için çalışmalara başlamış...

    Ethem Bey Zeytinyağları
  • Zeytin sözcüğünün etimolojik kökeni, zeytin ağacının yolculuğu hakkında bir fikir verir bize. İbranice “zeyt” kökünden “ez-zeyt” sözcüğü ve bugün Türkçe’de kullandığımız “zeytin” sözcüğü türemiştir. Arapça “zeytun” sözcüğünden geldiği de iddia edilir. 

     

    Ethem Bey Zeytinyağları
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR