Natürel Zeytinyağlı Kahvaltılık Tarifi

Natürel Zeytinyağlı Kahvaltılık Tarifi

Zeytinyağlı tarifler bölümümüzde yine kahvaltı da tüketebileceğiniz enfes bir tat ile karşınızdayız. Bir önceki kahvaltılık bölümümüzde pancarlı humus tarifi vermiştik. Bu yazımızda kahvaltıda sos olarak rahatlıkla yiyebileceğiniz avokadolu humus tarifimizi vereceğiz. Humuslu tarifler vermemizin bir sebebi de nohutun besin değeri açısından oldukça önemli olmasıdır. 1 bardak haşlanmış nohutun içerisinde 10.7 gram protein, 9.6 gram lif bulunmaktadır.

Natürel zeytinyağlı kahvaltılık tarifimize geçmeden önce malzemeleri sıralayarak başlayalım. Avokadolu humus yapmak için;

Natürel zeytinyağlı kahvaltılık tarifimize başlayalım. Öncelikle avokadoyu ortadan ikiye bölerek içini kaşık yardımı ile çıkaralım. Sonrasında haşlanmış nohutu, tahini, limon suyunu, iki diş sarımsağı ve yarım çağ bardağı Ethem Bey natürel soğuk sıkım zeytinyağını blender’a alarak püre haline gelene kadar çekin. Sonrasında dilerseniz ekmeğinizin üstüne sürebilir, kruvasan arasında servis edebilirsiniz. Üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Kahvaltılarda yemeğe doyamayacaksınız. Herkese afiyet olsun.

Etiketler: Doğal Zeytinyağlı Tarifler
Ocak 03, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR