Blog Başlık

  • Ocak 26, 2022 Zeytinyağı Çeşitleri

    Filtresiz Zeytinyağı

    Filtresiz zeytinyağı yani filtre edilmemiş zeytinyağı nedir, çeşitleri nelerdir arasındaki farklar nelerdir bu yazımızda sizlere bunlardan söz edeceğiz.

    Filtresiz zeytinyağı sağlığınız için daha faydalıdır. Fakat filtre edilmiş zeytinyağının sağlıksız gibi anlaşılmasını istemeyiz. Zeytinyağının asit oranı, yapılma şekli ve zeytinlerin toplanma zamanlarına kadar filtre edilip edilmemesinin nedenleri vardır.

    Doğal zeytinyağı çeşitleri
  • Ocak 21, 2022 Yemek Tarifleri

    Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi

    Zeytinyağlı tariflerimizde sizler için zeytinyağlı yaprak sarması tarifimizi vereceğiz. Özellikle çocukların çok sevdiği yaprak sarması bir de içerisine zeytinyağı eklenince tadına doyulmaz bir hale geliyor. Sizlere Ethem Bey Zeytinyağlarından olan çeşnili zeytinyağı ile yaptığınızda yiyenlerin her gün isteyeceği bir tarif vereceğiz.

    Zeytinyağlı Tarifler
  • Ocak 20, 2022 Yemek Tarifleri

    Zeytinyağlı Tarifler

    Zeytinyağlı Enginar Tarifi

    Zeytinyağlı tariflerimizde bu yazımızda sizlere zeytinyağlı enginar tarifimizi vereceğiz. Zeytinyağlı enginar özellikle ege bölgesinde çok sevilen bir yemek çeşididir. İzmir’in Urla ilçesine özgü sakız enginar olarak da bilinen enginar vücudumuza çok faydalı ve karaciğer dostudur. Enginarı her şekilde tüketmemiz mümkündür. Örneğin enginar dolması yapabilirsiniz, enginar yemeği yapabilirsiniz veya yapraklarını kurutup çayını içebilirsiniz.

    Zeytinyağlı Tarifler
  • Ocak 20, 2022 Zeytinyağı Faydaları

    Zeytinyağlı Ürünler

    Zeytinyağlı ürünler özellikle pandemi ile birlikte daha fazla ilgi odağı olmuştur. Zeytinyağlı sabunlar, zeytinyağlı sıvı sabunlar gibi ürünler evlerimize daha sık girmektedir. Peki aldığımız her zeytinyağlı ürünler gerçekten zeytinyağından mı yapılıyor? Bu konu hakkında fazlasıyla güvensizlik oluşmuş durumdadır. Bu ürünlerin gerçek mi değil mi olduğunu nasıl anlarız ile ilgili sizlere bu yazımızı hazırlamak istedik.

    Zeytinyağlı Ürünler
  • Ocak 20, 2022 Zeytinyağı Faydaları

    Zeytin ve Zeytinyağı

    Zeytin ve zeytinyağı hayatımızda büyük önemi olan bazen fark etmediğimiz fakat vücudumuz için oldukça değerli besinleri barındıran ürünlerdir. Zeytin ve zeytinyağının hikayelerinden bahsetmek isteriz. Zeytin ağaçları birçoğumuzun hayran olduğu barışı temsil etmesiyle bilinen kıymetli ağaçlardandır.

    Zeytin ve Zeytinyağı
  • Ocak 19, 2022 Zeytinyağı Çeşitleri

    Erken Hasat ve Olgun Hasat Zeytinyağı

    Erken hasat ve olgun hasat zeytinyağları genellikle bilinen ve tercih edilen zeytinyağı çeşitlerindendir. Herkesin damak tadı farklıdır fakat bazı tatlar vardır ki herkes için lezzeti aynıdır. Bu zeytinyağı çeşitlerimizde öyledir. Bu nedenle erken hasat ve olgun hasat zeytinyağlarımızın yolculuğunu sizlerle paylaşmak isteriz.

    Ethem Bey Zeytinyağları
  • Ocak 17, 2022 Zeytinyağı Çeşitleri

    Erken Hasat Zeytinyağı

    Erken hasat zeytinyağı en sevilen zeytinyağı çeşitlerinden biridir. Çok tercih edilmesinin sebebi yoğun tadı ve kokusudur. Erken hasat zeytinyağı nasıl yapılır, erken hasat ve olgun hasat zeytinyağı arasındaki farklar nelerdir, erken hasat zeytinyağının üretim aşamaları nasıl gerçekleşir birlikte inceleyelim.

    Doğal zeytinyağı çeşitleri
  • Ocak 15, 2022 Zeytinyağı Çeşitleri

    Zeytinyağı Çeşitleri

    Soğuk Sıkım Zeytinyağı

    Soğuk sıkım zeytinyağı birçok bakımdan tercih edilen çeşittir. Zeytinyağının kalitesi yemekleriniz, salatalarınız için oldukça önemlidir. Zeytinyağı çeşitliliği oldukça fazladır. Zeytinyağı alacağımız zaman öncelikle nerede kullanacağımızı düşünmeliyiz. Yemekler, kızartmalar için mi yoksa salata veya kahvaltılık ürünler için mi alacağımıza karar verdikten sonra kaliteli ve uygun bir zeytinyağı alırız. Zeytinyağı her damak zevki ve kullanım alanına göre çeşitlilik gösterse de bazı zeytinyağları herkesin tercih edeceği türde lezzetlidir. Bunlardan biri ise soğuk sıkım zeytinyağıdır.

    Doğal zeytinyağı çeşitleri
  • Ocak 15, 2022 Zeytinyağı Çeşitleri

    Zeytinyağı Çeşitleri

    Taş Baskı Zeytinyağı

    Taş baskı zeytinyağı nedir, nasıl yapılıyor merak edenler için sizlere bu yazımızı hazırlamak istedik. Zeytinyağı hepimizin hayatında büyük önemi olan hem sağlıklı hem de lezzetli bir yağ çeşididir. Zeytinyağının faydaları saymakla bitmez. Yemeklerimizde, salatalarımızda, kahvaltılarımızda vazgeçilmez olan zeytinyağı bir o kadar da çeşide sahiptir. Zeytinyağı çeşitlerinden biri ise taş baskı zeytinyağıdır. Taş baskı zeytinyağının soframıza geliş yolculuğunu birlikte inceleyelim.

    Ethem Bey Zeytinyağları
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR