Zeytinyağlı Kahvaltılık Tarifi

Zeytinyağlı Kahvaltılık Tarifi

Zeytinyağlı tarifler bölümümüzde sizlere ilk olarak kahvaltıda yiyebileceğiniz farklı tariflerle başlayalım istedik. Bilindiği üzere kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Klasik tariflerden uzak yeni tatlar deneyebileceğiniz tarifler vermeye çalışacağız.

Genellikle çocuklar kahvaltı yapmaktan kaçarlar. Bu nedenle sizlere kahvaltıda hazırlayabileceğiniz farklı tarifler vermek istedik. Hem çocuklarınızın severek yiyeceği hem de sağlıklı ürünler bulmak bazen zor olabiliyor. Zeytinyağlı tarifler bölümümüzde sizlere zorlanmadan yapabileceğiniz tariflerimizde güzel tatlar sunacağız.

Zeytinyağlı Pancarlı Humus Hazırlanışı

Zeytinyağlı pancarlı humus nasıl olur, çocuklar bunu nasıl sevebilir diye düşünebilirsiniz. Fakat kesinlikle denemenizi öneriyoruz. Öncelikle malzemeleri sıralayarak başlayalım.

Zeytinyağlı tarifimize başlarken ilk önce haşlanmış nohutlarınızın kabuklarını soymalısınız. Sonrasında pancarı haşlayıp dilimleyin, pancarı haşladığınız sudan biraz ayırın. Kabukları soyulmuş nohutlarınızı ve dilimlenmiş pancarlarınızı blender’a alarak bir fincan kadar pancar suyunu da ekleyerek püre haline gelene kadar çekin. Püre haline geldiğinde 1 yemek kaşığı tahini, 1 diş sarımsağı ve bir buçuk yemek kaşığı çeşnili zeytinyağını ekleyerek pürüzsüz bir hale gelene kadar blender’da çekiniz.

Zeytinyağlı pancarlı humusumuz hazır. Besin değerini artırmak için tam buğday ekmeğinin üzerine sürmenizi tavsiye ederiz. Zeytinyağlı tarifimizi ekmeğinize sürdükten sonra üzeri için dilerseniz dilim avokadolarda koyabilir onun üzerinden de biraz çeşnili zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Bu tat sizler ve çocuklarınız için vazgeçilmez olacak.

Etiketler: Zeytinyağlı Tarifler
Aralık 31, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR