#whatisturkey #whatisolive

#whatisturkey #whatisolive


#whatisturkey
 adında harika bir video dolaşıyor bu aralar sosyal mecralarda. Tekrar tekrar zevkle izledim ben de ve vatanımızın güzelliğini, bakan değil gören gözün önemini bir daha anladım.

Ben de size kendi gözümden zeytini paylaşmak ve 
#WhatIsOlive adından bir hashtag açmak istedim. Belki benden sonra başka zeytin dostları da hikayelerini paylaşmak ister. Zeytin ağacı yüzyıllarca hatta bazen binlerce yıl yaşamını sürdürdüğü İçin ölümsüz ağaç olarak adlandırılır. Spiritüellikte de ruh ölümsüz denir ya, o yüzden zeytinler bana hep ruhun ölümsüzlüğünü anımsatır. Bunun yanında ailemizin zeytin varlığının mimarı dedem İ̇brahim Ethem Tolun tam bir ağaç hayranıymış. Herkes binalara yatırım yaparken o zeytinlik alırmış. ‘-mış' diyorum çünkü ben 1 yaşındayken vefat ettiği için onu sadece tanıyanlardan dinleyebildim. Ve ona büyük bir hayranlık duyuyorum. Belki biraz da bu yüzden, zeytin ağaçları hele de yaşlı zeytin ağaçları bana hep dedemi hatırlatıyor ve ruhunun her zaman yanımda, bana destek olduğunu hissettiriyor.

Dilşen🕊


There is a great video called 
#WhatIsTurkey? circulating on social media. I watched it again and again with so much joy, and once again understood the beauty of our country, the importance of the eye that sees, not the gaze.

I also wanted to share with you ‘the olive’ from my own perspective and start a new conversation with the hashtag 
#WhatIsOlive. The olive tree is called as immortal tree because it has lived for centuries, sometimes even thousands of years. In spirituality, the soul is called immortal, so olives always remind me of the immortality of the soul. In addition, my grandfather, İ̇brahim Ethem Tolun, the architect of our family's olive assets, was a true fan of trees. When everyone was investing in buildings, he bought olive groves. Since my grandfather passed away when I was 1, I could only learn from those who knew him. And I have great admiration for him. Maybe for this reason, olive trees, especially old olive trees, always remind me of my grandfather and make me feel that his soul is always with me, supporting me.

Dilşen🕊


#WhatIsTurkey #WhatIsOlive #olive #oliveoil #turkey🇹🇷 #zeytin #zeytinyağı #türkiye #showmeturkey

 

Etiketler: whatisturkey, whatisolive, Ethem Bey Zeytinyağları
Nisan 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR