Soğuk Sıkım Zeytinyağlı Tarifler – Portakallı Rezene

Soğuk Sıkım Zeytinyağlı Tarifler – Portakallı Rezene

Soğuk Sıkım Zeytinyağlı Tarifler – Portakallı Rezene

Soğuk sıkım zeytinyağlı tariflerde sizler için olabildiğince farklı lezzetler hazırlamaya özen gösteriyoruz. Bugün sizler için zeytinyağlı portakallı rezene tarifi vereceğiz. Her zaman olduğu gibi ilk önce rezenenin faydalarından bahsedelim.

Rezene şifalı bitkiler olarak da bilinmesiyle birlikte birçok rahatsızlığa iyi gelmektedir. Örneğin kansızlığa iyi gelir, ses kısıklığı sorununuz varsa giderilmesinde önemli rol oynar. Özellikle stres ve depresyon tedavilerinde kullanılmaktadır. Kas gevşetici olarak da bilinmektedir. C vitamini bakımından oldukça zengindir, sindirimi güçlendirir, migren ve baş ağrısı gibi sorunlara da iyi gelmesiyle bilinir. Rezenenin özellikleri saymakla bitmez gelin biz malzemelerimizi hazırlamaya geçelim.

Soğuk sıkım zeytinyağlı tarifimiz için malzemelerimiz;

  • 1 kilo rezene
  • 1 çay kaşığı un
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 adet portakal
  • 100 gram arpacık soğan
  • Bir tutam tuz
  • Soğuk sıkım zeytinyağı

Malzemelerimiz hazırsa zeytinyağlı portakallı rezene tarifimize geçebiliriz. Yapımı oldukça kolay ve keyifli olan yemeğimizde ilk önce rezenelerimizi temizleyerek başlayalım. İlk önce rezenelerin baş kısımları ayıklayalım ve güzelce yıkayalım. Sonrasında rezenelerimizi dörde bölelim. Rezene temizliğimiz bittiğinde bir tencere içerisinde arpacık soğanlarımızı soğuk sıkım zeytinyağımızdan ekleyerek kavuralım.

Soğuk sıkım zeytinyağlı yemeğimizde sıra arpacık soğanların üzerine rezenelerimizi eklemeye geldi. Rezeneleri de ekledikten sonra biraz daha kavuralım. Rezenelerimizde kavrulduktan sonra unumuzu ve limon suyumuzu da ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Sonrasında tenceremize göz kararı sıcak su ekleyelim ve kapağını kapatarak biraz pişmesini bekleyelim. Rezenelerimiz pişerken portakalımızın kabuklarını soyalım ve dilim dilim keselim. Sonrasında tenceremize portakalımızı ve bir tutam tuzumu da ekleyerek pişirmeye devam edelim. Piştikten sonra servis tabağımıza alalım ve soğuması için bırakalım. Soğuduğunda servis etmeden önce üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirmenizi tavsiye ederiz, hepinize afiyet olsun.

Etiketler: Soğuk Sıkım Zeytinyağlı Tarifler – Portakallı Rezene
Haziran 13, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR