Zeytinyağının Faydaları

Zeytinyağının Faydaları

Zeytinyağının faydaları saymakla bitmez biliyoruz. Fakat özellikle sağlık açısından ne kadar değerli olduğuna bir kere daha vurgu yapmak isteriz. Zeytinyağının tarihçesine baktığımızda M.Ö. 4500 yıllarına kadar gittiğini görebiliriz. Zeytin ağacına dair en eski kalıntı ise arkeolojik kazılarda Santorini Adası’nda bulunan 39 bin yıllık zeytin yaprağıdır.

Zeytinyağının faydaları o kadar çok ki gerçekten çok kıymetli bir yağ türüdür. Zeytinin yaprağı, zeytin ve zeytinyağı ayrı ayrı değerlidir. Zeytinyağının içerisinde E ve K vitaminleri mevcuttur. Zeytinyağı içerisinde bulunan E vitamini değeri 1.9 mg, K vitamini değeri ise 8.13 mcg’dir. Zeytinyağının içerisinde polifenol bulunmaktadır. Polifenol önemli bir antioksidandır. Zeytinyağı polifenol içeren tek bitkisel yağdır. Polifenolün önemli olma sebebi kötü kolesterol dediğimiz ‘LDL’yi düşürüyor olmasıdır. Bunun sebebi ise içerdiği antioksidanlar kan basıncını düşürür ve kan damarlarının iyileşmesine yararlar. Böylelikle kan pıhtılaşmasını önlerler.

Zeytinyağının faydalarında mide dostu olduğunu da görebiliriz. Birçok mide sorununa iyi geldiği kanıtlanmıştır. Karaciğeri koruduğu ve karaciğer rahatsızlıklarına da iyi geldiği bilinmektedir. Çocuklar için de zeytinyağının faydaları çoktur. Örneğin zeytinyağı kabızlık sorununa iyi gelmektedir. Çocuklarda sıkça görülen kabızlık sorununu zeytinyağı ile çözebilirsiniz.

Zeytinyağının saça faydalarına baktığımızda özellikle kuru saçlar için önemlidir. Zeytinyağı saç tellerine nüfuz eder ve nemi korur. Böylelikle saçınızı yumuşatır ve güçlendirir. Zeytinyağını saçınıza nasıl uygulamalısınız? Saç derinize uygulayacaksınız yarım fincan zeytinyağı yeterli olacaktır. Zeytinyağını masaj yaparak saç derinize uygulayabilirsiniz. Eğer saç uçlarınıza uygulayacaksanız bir yemek kaşığı yeterli olacaktır. Aynı şekilde masaj yaparak zeytinyağını saç uçlarınıza sürebilirsiniz. Sürme işlemini bitirdikten sonra bir bone yardımıyla saçlarınızı kapatın ve 15 dakika bekleyin. Sonrasında şampuan ile saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Saçlarınıza zeytinyağı uygulamasını haftada en fazla bir kere yapın. Zeytinyağının faydaları oldukça fazladır. Özellikle yemeklerinizde sık sık kullanmayı ihmal etmeyin.

Etiketler: Zeytinyağının Faydaları
Ocak 10, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR