Natural Sızma Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – Bal Kabaklı Kereviz

Natural Sızma Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – Bal Kabaklı Kereviz

Natural Sızma Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – Bal Kabaklı Kereviz

Natural sızma zeytinyağlı yemek tariflerimizde sizler için hem pratik hem de sağlıklı tarifler hazırlamaya devam ediyoruz. Bugün sizler için zeytinyağlı bal kabaklı kereviz yemeği hazırladık. Bal kabağı ve kereviz ayrı ayrı sağlığımız için önemlidir. İkisi de genellikle çocuklar tarafından çok sevilmez biliyoruz. Fakat enfes zeytinyağı tadıyla yemeye doyamayacaklar. Her zaman olduğu gibi ilk önce sağlığımıza olan faydalarından kısaca bahsedelim.

Bal Kabağı ve Kerevizin Faydaları

Bal kabağı her şeyden önce bağışıklık sistemi için oldukça önemlidir. Bağırsak sağlığını korur ve tok tutucudur. Vitamin ve mineraller açısından da zengindir. İçerisinde A, B ve E vitamini bolca bulunur. Bunlarının yanında demir, sodyum, potasyum, magnezyum, çinko ve fosfor gibi mineraller de bolca bulunmaktadır.

Kerevizin faydalarına baktığımızda; bal kabağı gibi vitaminler ve mineraller açısından oldukça zengindir. Bunların yanında kalp damar sağlığını korumakla birlikte güçlü bir antioksidandır. Sebzelerimizin kısaca faydalarına baktığımıza göre malzemelerimizi hazırlayıp hızlıca yemeğimize geçelim.

Natural sızma zeytinyağlı yemek tarifimiz için malzemelerimiz;

  • 1 adet kereviz
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 dilim bal kabağı
  • 1 adet soğan
  • Natural sızma zeytinyağı
  • 1 limon
  • 2 çay bardağı su

Malzemelerimizi hazırladıysak zeytinyağlı bal kabaklı kereviz yemeğimize başlayabiliriz. İlk önce derin bir kabın içerisini su ile dolduralım ve yarım limon suyunu ve limonun kabuğunu içerisine atalım. Sonrasında kerevizimizi soyalım ve dilimleyelim. Kerevizimizi dilimledikten sonra hazırladığımız kabın içerisine atalım. Böylelikle kerevizin kararmasını önlemiş oluruz. Sonrasında patatesimizi ve bal kabağımızı kerevizi dilimlediğimiz boyutlarda keselim. Ardından soğanımızı ve havucumuzu da temizleyip küçük küçük doğrayalım. Soğanlarımızı yemeklik doğrayalım havuçlarımız biraz daha büyük olabilir.

Natural sızma zeytinyağlı yemek tarifimizde şimdi bir tencere içerisine zeytinyağımızdan dökelim soğanlarımızı ve bir tutam tuz ekleyerek biraz kavuralım. Soğanlarımız biraz pembeleştiğinde havuçlarımızı da ekleyelim ve bir iki dakika daha kavuralım. Ardından kereviz, patates ve bal kabağımızı da tencereye ekleyerek karıştıralım. Limonun diğer yarısının suyunu ve su ekleyerek orta ateşte yemeğimiz kaynayana kadar pişirmeye devam edelim. Yemeğimiz pişerken kapağını kapalı tutalım. Zeytinyağlı yemeğimiz piştiğinde biraz ılıması için ocaktan alalım ama hemen kapağını açmayalım. Soğuk servis etmenizi öneririz, natural sızma zeytinyağlı yemeğimiz hazır hepinize afiyet olsun.

Etiketler: Natural Sızma Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – Bal Kabaklı Kereviz
Haziran 14, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR