Soğuk Sıkım Zeytinyağlı Kurabiye Tarifi – Portakallı Kurabiye

Soğuk Sıkım Zeytinyağlı Kurabiye Tarifi – Portakallı Kurabiye

Soğuk Sıkım Zeytinyağlı Kurabiye Tarifi – Portakallı Kurabiye

Soğuk sıkım zeytinyağlı kurabiye tariflerinde bugün sizler için efsane tarif hazırladık. Çocuklarınızla birlikte keyifli zaman geçirerek yapacağınız bu tarif hem sağlıklı hem de çok lezzetlidir.

Gelin birlikte soğuk sıkım zeytinyağlı portakallı tarifimizin malzemelerine geçelim.

Malzemelerimiz;

Malzemelerimizi hazırladıysak soğuk sıkım zeytinyağlı kurabiyemize başlayalım. İlk önce portakalımızın kabuklarını ince bir rende yardımıyla rendeleyelim. Kabuklarını rendelediğimiz portakalların suyunu sıkalım. Sonrasında bir kabın içerisine yumurtamızın sarısını ekleyelim (beyazını üzerini için kullanacağız atmayalım), şekeri, yarım su bardağı soğuk sıkım zeytinyağımızı, vanilyayı ve portakal kabuğu rendesini ve suyunu da ekleyerek karıştıralım.

Soğuk sıkım zeytinyağlı kurabiyemizde malzemelerimiz iyice karıştığında yavaş yavaş unu eklemeye başlayalım. Unu ekledikten sonra kurabiyelerinizi ister yuvarlak olarak isterseniz şekil vererek hazırlayabilirsiniz. Tepsimize yağlı kağıt sererek portakallı kurabiyelerimizin üzerine yumurtamızın beyazı sürelim ve dizelim. Fırınımızı 180 dereceye ayarlayarak pişmesi için tepsimizi yerleştirelim. Pişme süresi oldukça önemlidir. Bu noktada kurabiyelerimizin üzerine hafif pembeleştiğinde tepsimizi fırından alalım. Biraz soğumasını bekleyelim ve servis etmeden önce üzerine pudra şekerimizden dökelim. Tadına doyamayacağınız portakallı kurabiyelerimiz hazır, hepinize afiyet olsun.

Etiketler: Soğuk Sıkım Zeytinyağlı Kurabiye Tarifi – Portakallı Kurabiye
Haziran 10, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR