Zeytinyağının Sağlığımız için Önemi

Zeytinyağının Sağlığımız için Önemi

Zeytinyağının Sağlığımız için Önemi

Zeytinyağının sağlımız için önemi oldukça yüksektir. En değerli besinlerden biri olan zeytinyağının sağlımıza ne gibi faydaları var birlikte bakalım istedik. Zeytinyağının çeşitleri çok olduğu gibi kullanım alanları da oldukça fazladır. Zeytinyağının öneminden bahsederken size kısaca bunlardan da bahsedeceğiz.

Zeytinyağının sağlığımız açısından en önemli özelliklerinden biri kalp dostu olmasıdır. Kolesterol dengesini düzenlemesiyle bilinen zeytinyağı kalp-damar sağlığı açısından olmazsa olmazlardandır. İçerisinde bolca vitamin bulundurur. Örneğin E vitamini çocukların gelişimi için çok değerlidir ve zeytinyağında bolca bulunur.

Zeytinyağının sağlığımız için önemli bir diğer özelliği ise metabolizmayı hızlandırmasıdır. Böylelikle kabızlığı önler ve spor, diyet yapanların kurtarıcısıdır. Cildimizin yaşlanmasını önler. Yaşlanmayı önlemesindeki etken ise E vitaminidir. E vitamini cildimizi güneş ışınları, rüzgar gibi etkenlerden korur ve cilde parlaklık kazandırır.

Zeytinyağı polifenol açısından da oldukça zengindir. Polifenoller çok güçlü antioksidanlardır. Yapılan araştırmalarda kanseri önlediği, diyabet gibi hastalıklara iyi geldiği, ağrı kesici özelliği ile de bilinmektedir.

Zeytinyağı çeşitlerine bakacak olursak; örneğin natural sızma zeytinyağı polifenol deposu olarak bilinmektedir. Özellikle salatalarınızdan eksik etmemenizi öneririz. Zeytinyağını içerek tüketmeyi sevenler için ise erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı bir vazgeçilmezdir. Soğuk sıkım olarak elde edilen zeytinyağları tat ve koku bakımından daha yoğun olduğu için zeytin tadını en fazla alacağınız zeytinyağı çeşididir. Sabahları aç karnına yarım çay bardağı içebilirsiniz.

Zeytinyağının sağlığımız için önemini ne kadar sayarsak sayalım bitmez, sizler yemeklerinizden, salatalarınızdan eksik etmeyiniz. Ayrıca duştan önce saçlarınıza biraz zeytinyağı sürüp bekletirseniz saçlarınızın dökülmesi azalır ve daha canlı bir hale gelecektir.

Etiketler: Zeytinyağının Sağlığımız için Önemi
Haziran 13, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR