Natürel Zeytinyağlı Ege Otları Tarifi - Cibes Otu

Cibes Otu Salata Tarifi

Natürel zeytinyağlı ege otları tariflerimizde sizlere muhteşem salata tarifleri vereceğiz. Öncelikle biraz bu ot çeşitlerinden bahsedelim. Ege ot çeşitleriyle bilinen bir bölgedir. Ege otları ile ilgili festivalleri, meze çeşitlerini veya salataları elbette duymuşsunuzdur. Bu tarif yazımızda cibes otu salatası tarifini vereceğiz.

Cibes Otu Salatası

Cibes otunun familyasına baktığımızda turp kökenli bir ot olduğunu görmekteyiz. Cibes otunu her şekilde tüketmeniz mümkündür. İçerisinde yoğun bulunan C vitamini sebebiyle oldukça sağlıklı bir ot türüdür. Natürel zeytinyağlı cibes otu tarifimizin yapımı oldukça kolay ve lezzetlidir. Tarifimize malzemelerle başlayalım.

Yarım kilo cibes otumuzu bol suda iyice yıkayalım hatta mümkünse biraz sirkeli suda bekletelim. Dilerseniz cibes otlarımızı kesebilir ya da bütün haliyle de haşlayabilirsiniz. Su kaynamaya başladığında biraz tuz ekleyerek sonrasında cibes otlarımızı ekleyelim. Yıkadığımız cibes otlarımızı yaklaşık 20 dakika haşlayalım. Haşlanan cibes otlarımızı suyun içerisinden bir tabağa alalım. Tabağa aldığımız cibes otlarımızın üzerine natürel sızma zeytinyağımızdan gezdirelim ve biraz soğuması için bekleyelim.

Soğuyan cibes otlarımızın üzerine taze sıktığımız limon suyumuzu da ekleyerek servise hazır hale getirelim. Dilerseniz damak tadınıza göre biraz daha tuz ekleyebilirsiniz. Üzeri için tercihinize göre nar, ceviz gibi ürünler ekleyerek hem lezzetini güçlendirebilir hem de besin değeri arttırabilirsiniz. Tadını çok beğeneceğiniz cibes otu salatamız hazır, afiyet olsun.

Etiketler: Zeytinyağlı Tarifler
Ocak 05, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR