Zeytinyağlı Dondurma

Zeytinyağlı Dondurma

Zeytinyağlı Dondurma

Zeytinyağlı dondurma mı? Tadı sahiden güzel mi? Cevap veriyoruz, evet! Hafif gövdeli, meyvemsi tatlı bir zeytinyağı seçin ve bu tarifi bir deneyin! Eğer bu tarife uyan iyi kalite zeytinyağı sizde yoksa, bizim bildiğimiz bir marka var. 


 3/4 su bardağı tam yağlı süt
 1/4 fincan krema
 1/2 çay kaşığı koşar tuzu
 4 su bardağı artı 2 yemek kaşığı şeker
 1/4 büyük yumurta sarısı
 1/4 fincan sızma zeytinyağı

Özel Ekipman:
Dondurma makinesi - dondurma makinelarini bulmak artık çok kolay; ev tipi modellerden onlarcasını online alışveriş sitelerinden edinebilirsiniz.

Hazırlanışı
1. Adım
Süt, krema, tuz ve yarım fincan şekeri orta boy bir tencerede kaynatın, şekeri çözmek için karıştırın; ateşten alın.

2. Adım
Yumurta sarısını ve 2 yemek kaşığı şekeri, orta büyüklükteki bir kapta şeker eriyene kadar çırpın. Yarım fincan sıcak süt karışımını yavaş yavaş sarılarla çırpın. Tencerede kalan süt karışımına yumurta sarısını ekleyin ve karışımı çırpın.

Orta ateşte, tahta bir kaşığın arkasını kaplayacak kadar kalın olana kadar sürekli karıştırarak 2-3 dakika pişirin. Muhallebiyi ince gözenekli bir elekten geçirerek büyük bir kase buzlu su içine yerleştirilmiş orta büyüklükteki başka bir kaseye süzün; yağ ile çırpın. Ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın. Bir dondurma makinesinde, üreticisinin talimatlarına göre işleme alın. Dondurmayı hava geçirmez bir kaba aktarın, kapatın ve sertleşene kadar en az 4 saat dondurun.

Dondurmanızı yiyeceğiniz zamandan 1 hafta öncesinde yapıp, buzluğa atabilirsiniz.

Etiketler: Zeytinyağlı Dondurma, Ethem Bey Zeytinyağları
Nisan 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR