Zeytinyağlı Tarifler

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Tarifler

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı tariflerimizde bu yazımızda sizlere zeytinyağlı enginar tarifimizi vereceğiz. Zeytinyağlı enginar özellikle ege bölgesinde çok sevilen bir yemek çeşididir. İzmir’in Urla ilçesine özgü sakız enginar olarak da bilinen enginar vücudumuza çok faydalı ve karaciğer dostudur. Enginarı her şekilde tüketmemiz mümkündür. Örneğin enginar dolması yapabilirsiniz, enginar yemeği yapabilirsiniz veya yapraklarını kurutup çayını içebilirsiniz.

Zeytinyağlı enginar tarifimizde sizlere en sevilen ve çanak olarak adlandırılan bölümünün yemek tarifini vereceğiz. Enginarın en taze halini mayıs, haziran aylarında bulabilirsiniz. Zeytinyağlı enginar tarifimiz için malzemelerimizi sıralayalım.

  • 5 adet enginar
  • 1 adet soğan
  • Limon suyu
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • Natürel Ethem Bey Zeytinyağı 
  • 1 su bardağı su
  • 1 tutam tuz

Enginarları çanak halinde almadıysanız ilk önce yapraklarından ayırarak çanak haline gelene kadar temizlemelisiniz. Birer adet olan havuç ve patatesimizi minik küpler halinde doğrayalım. Patates ve havucumuzu bir tencerenin içerisine alıp üzerini biraz geçecek şekilde su koyalım ve yaklaşık 10 dakika haşlayalım. Haşlama işlemini gerçekleştirirken tamamen pişirmemeye özen gösterelim, havuç ve patatesimizin biraz diri kalması önemli. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra suyunu süzerek sebzelerimizi bir kenara alabiliriz.

Soğanımızı da küp küp doğrayarak üzerine natürel Ethem Bey zeytinyağını ekleyerek pembeleşene kadar kavuralım. Soğanlarımız kavrulduğunda daha önceden haşladığımız patates, havucumuzu ve haşlanmış bezelyemizi de ekleyerek 2-3 dakika birlikte karıştıralım. Zeytinyağlı enginar tarifimizde en önemli yere geldik. Çanak halindeki enginarlarımızı bir kabın içerisine alarak yarım limon suyu ile ovalayıp, tenceremizin içerisine dizelim. Enginarlarımızın üzerine yani orta kısmına hazırladığımız soğanlı, sebzeli iç malzememizi hepsine eşit şekilde koyalım. Sonrasında üzerine zeytinyağı gezdirelim, tuz, su ve biraz limon suyu ekleyerek tenceremizin kapağını kapatalım. Enginarımız kaynayana kadar orta ateş de kaynadıktan sonra kısık ateşte enginarlarımız yumuşayana kadar toplamda yaklaşık yarım saat kadar pişirelim.

Zeytinyağlı enginar tarifimiz hazır, pişen enginarlarımızı tabaklara alabilirsiniz üzeri için dilerseniz biraz daha zeytinyağı gezdirebilir ve üzerine dereotu koyabilirsiniz. Enginarın vazgeçilmezi dereotudur, zeytinyağlı enginarımızın tadına doyamayacaksınız. Denemediyseniz Ethem Bey Çeşnili Zeytinyağımızla da yapabilir limon aromasını daha yoğun alabilirsiniz, hepinize şimdiden afiyetler olsun.

Etiketler: Zeytinyağlı Tarifler
Ocak 20, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR