Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – İmam Bayıldı Yemeği

Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – İmam Bayıldı Yemeği

Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – İmam Bayıldı Yemeği

Zeytinyağlı yemek tariflerinde bugün sizler için imam bayıldı yemeği hazırladık. Et yemeyen fakat patlıcanı karnıyarık olarak yemek isteyen herkesin denemesini tavsiye ederiz. İmam bayıldının en önemli püf noktalarından biri soğan ve sarımsağının bol kullanılmasıdır. Soğan ve sarımsağı seviyorsanız bol tutmanızı öneririz. Hazırsak zeytinyağlı yemek tarifimizin malzemelerine geçelim.

  • 5 adet karnıyarıklık patlıcan
  • 3 adet soğan
  • 4 adet domates
  • 4 adet biber
  • 8 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Bir tutam tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Ethem Bey Birinci Zeytinyağı
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı

Sosu için;

  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Ethem Bey Çeşnili Zeytinyağı

Zeytinyağlı yemek tarifimize başlamadan önce ayçiçek yağı kullanmak istemeyenler için önerimiz patlıcanlarımızı yıkayıp, soyup aralarını kestikten sonra dilerseniz üzerine zeytinyağı sürerek fırına atabilirsiniz.

İmam bayıldı tarifimize geçelim, ilk önce patlıcanlarımızı yıkayalım ve saplarını koparmayacak şekilde pijamalı tabiriyle kabuklarını alalım. Sonrasında acılığının gitmesi için tuzlu su içerisinde yaklaşık 10-15 dakika bekletelim. Patlıcanlarımız suyun içerisindeyken bir yandan soğanlarımızı ortadan ikiye bölerek ince ince doğrayalım. Aynı zamanda sarımsaklarımızı da ince ince doğrayamaya başlayabiliriz. Ardından domates ve biberlerimizi küp şekilde doğrayalım. Doğrama işlemlerimiz bittiğinde bir tava içerisine birinci zeytinyağımızdan dökerek soğanlarımızı pembeleşene kadar kavuralım. Soğanlarımız pembeleştiğinde sarımsağımızı, domateslerimizi, biberlerimizi, şekerimizi ve karabiberimizi de ekleyerek kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kavuralım.

Zeytinyağlı yemek tarifimizde ayçiçek yağını kullanacaklar için ayrı bir tava içerisine ayçiçek yağımızı dökerek ısıtalım ve patlıcanlarımızın sularını iyice süzerek kurulayalım ve arkalı önlü kızartalım. Patlıcanlarımızın iyice kuruduğundan emin olmalıyız ki kızartırken üzerimize yağ sıçramasın mutfak kazalarından korunmuş olalım. Kızaran patlıcanlarımızı kağıt havlu hazırladığımız bir kaba alalım, böylelikle fazla yağından da kurtulmuş olalım. Patlıcanlarımızın ortalarını bıçakla keselim ve bir cep olacak şekilde açalım, burada elinizle açmanız patlıcanı bölmemek için işinize yarayabilir. Sonrasında hazırladığımız diğer tavadaki iç harcı patlıcanların hepsine eşit olacak şekilde içlerine dolduralım.

Zeytinyağlı yemek tarifimizde patlıcanlarımızın içlerini hazırladığımıza göre tencereye 2 su bardağı suyumuzu dökelim ve hazırladığımız patlıcanları devrilmeyecek şekilde yerleştirelim. Altı çok açık olmayacak şekilde ocakta yaklaşık 15-20 dakika kapağını kapatarak pişirelim. Patlıcanlarımız pişerken bir yandan sosunu hazırlayabiliriz. Sosu için çeşnili zeytinyağımızdan bir tava içerisine dökelim ve domateslerimizi rendeleyelim, salçamızı ve tuzumuzu ekleyerek kavuralım. Patlıcanlarımız piştikten sonra servis tabağına alalım ve biraz dinlenmesi ve sıcaklığının azalması için bekleyelim. Dinlenen patlıcanlarımızın üzerine sosumuza da ilave ederek servise hazır hale getirelim. Tercihe göre çeşnili zeytinyağından üzerine gezdirebilirsiniz. Zeytinyağlı imam bayıldı yemeğimiz hazır hepinize afiyet olsun.

Etiketler: Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – İmam Bayıldı Yemeği
Mart 30, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR