Sızma Zeytinyağı

Sızma Zeytinyağı

Sızma Zeytinyağı

Sızma zeytinyağı çeşitleri olan bir zeytinyağı türüdür. Sızma zeytinyağı; filtresiz natürel sızma zeytinyağı, erken hasat natürel sızma zeytinyağı, olgun hasat natürel sızma zeytinyağı olarak çeşitleri vardır. Sızma zeytinyağı ister kahvaltılarınızda isterseniz de yemeklerinizde kullanabileceğiniz çeşitleri olan bir zeytinyağıdır. Bu seçimleri yaparken öncelikle nerede kullanacağınıza sonrasında da damak zevkinize göre seçim yapmanız gerekir.

Sızma zeytinyağı çeşitlerimizi birlikte tanıyalım. Dilerseniz öncelikle çiğ tüketimi mümkün olan zeytinyağı çeşitlerimizle başlayalım. Çiğ tüketimi mümkün olan zeytinyağlarımızı kahvaltılarınızda örneğin domatesin, zeytinin üzerine dökebilirsiniz, salatalarınızda kullanabilirsiniz, mezelerinizin üzerine gezdirebilirsiniz veya çiğ olarak tüketebilirsiniz. Örneğin erken hasat natürel sızma zeytinyağımıza bakalım. Erken hasat zeytinyağını artık hepimiz biliyoruz diye düşünüyorum. En çok sevilen ve tercih edilen türdür. Bunun sebebi ise zeytin tadını ve kokusunu yoğun olarak alabiliyor olmamızdır. Erken hasat zeytinyağı ile ilgili yazımıza buradan ulaşabilirsiniz; Erken Hasat Zeytinyağı

Erken hasat natürel sızma zeytinyağı zeytinlerin erken dönemde toplanmasıyla elde edilen zeytinyağıdır. Zeytinler eylül ekim aylarında toplanır ve zeytinyağı yapımı için işleme alınır. Zeytinyağı yapımı aşamasında kullanılan su 27 derecenin altında ise bu soğuk sıkım zeytinyağı demektir. Soğuk sıkım zeytinyağı ve sıcak sıkım zeytinyağı arasındaki fark damak tadınıza göre değişmektedir. Ethem Bey Zeytinyağları’ndan olan erken hasat natürel sızma zeytinyağı çiğ tüketime uygundur ve soğuk sıkım olarak yapılmaktadır.

Filtresiz natürel sızma zeytinyağı; filtre edilmediği için zeytinyağının dibinde zeytin tortularını görmeniz mümkündür. Bu zeytinyağının kötü olduğu anlamına gelmez. Dibinde tortu olmayan filtresiz zeytinyağı mümkün değildir. Filtre edilmemesinin sebebi bazen filtre edilirken zeytinin içerisindeki polifenollerin hepsinin zeytinyağına geçmiyor oluşudur. Polifenollerin hepsinin geçişi için bazı zeytinyağı türleri filtresiz olarak yapılır ve zeytinin mekanik olarak işlenmesiyle elde edilir. Asit oranı da oldukça düşüktür ve üstün kalite zeytinyağları arasındandır.

Olgun hasat natürel sızma zeytinyağımız ise normal zamanından biraz daha geç toplanan, olgunlaşmış zeytinlerden elde edildiği için adını olgun hasat zeytinyağı olarak almaktadır. Zeytinler olgunlaşmış ve siyah haldeyken toplanır ve zeytinyağı yapımı için işleme götürülür. Ethem Bey Zeytinyağları’ndan olan olgun hasat zeytinyağımız da soğuk sıkım olarak işlem görmektedir. Böylelikle içerisindeki vitamin ve besin değeri daha yüksek olmaktadır. Sızma zeytinyağı çeşitlerimizi en yalın haliyle sizlere aktarmak istedik. Bütün zeytinyağı çeşitlerimizi en özel Ayvalık zeytinlerinden en doğal haliyle herhangi bir koruyucu içermeden sofralarınıza gelmesi için hazırlıyoruz.

Etiketler: Sızma Zeytinyağı
Ocak 31, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR