Natürel Birinci Zeytinyağı Faydaları

Natürel Birinci Zeytinyağı Faydaları

Natürel Birinci Zeytinyağı Faydaları

Natürel birinci zeytinyağı faydaları oldukça fazladır. Öncelikle natürel birinci zeytinyağı nedir, nerelerde kullanılır, diğer zeytinyağı çeşitlerinden ayıran şeyler nelerdir onlardan söz edelim istedik.

Natürel birinci zeytinyağının öncelikle asit oranı ile başlayalım. Asit oranı zeytinyağı seçimi yaparken oldukça önemli bir faktördür. Ethem Bey Zeytinyağları’ndan olan natürel birinci zeytinyağının oleik cinsinden asit oranı en fazla %0.9’dur ve soğuk sıkım olarak elde edilmektedir. Natürel birinci zeytinyağı elde edilirken zeytinin sadece mekanik olarak işlenmesiyle elde edilir ve filtresizdir. Filtresiz olmasının sebebi ise doğal çökeltme yöntemi kullanılmasıdır. Bu nedenle zeytinyağının dibinde zeytin parçacıkları veya tortular görebilirsiniz. Bu tortuların sağlığınız açısından bir zararı yoktur.

Natürel birinci zeytinyağı, geleneksel zeytinyağı damak tadına hitap eden zeytinyağlardandır. Birinci zeytinyağı hafif zeytin meyvemsiliği ile kırmızı domates tatları eşliğinde ağzınızda minik bir yakıcılık bırakabilir. Natürel birinci zeytinyağı rafine edilmeden sofralarınıza gelmektedir. Asit oranın düşüklüğü nedeniyle tat ve koku olarak sızma zeytinyağı çeşitlerine göre daha hafif bir zeytinyağıdır. Sıcak veya soğuk yemeklerinizde rahatlıkla kullanabileceğiniz bir zeytinyağıdır.

Natürel birinci zeytinyağı polifenol açısından da oldukça zengindir. Polifenol antioksidandır ve hücre yenilenmesinde katkı sağlar. Natürel birinci zeytinyağının içerisinde A, D, E ve K vitaminleri fazlaca bulunmaktadır. Özellikle K vitamini vücutta depolanır ve kanın pıhtılaşmasının da önüne geçmektedir. Bunlara ek olarak natürel birinci zeytinyağı fosfor, demir, kükürt, magnezyum, potasyum, bakır ve kalsiyum açısından da zengindir. 

Etiketler: Natürel Birinci Zeytinyağı Faydaları
Nisan 05, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR