Doğal Zeytinyağlı Tarifler - Şevketi Bostan

Doğal Zeytinyağlı Tarifler - Şevketi Bostan

Doğal Zeytinyağlı Tarifler

Doğal zeytinyağlı tarifler köşemizde sizler için Ege’nin vazgeçilmezlerinden olan şevketi bostan tarifi vereceğiz. Şevketi bostan adını kökünden almaktadır. Şevket Arapça’da diken anlamına gelmektedir. Yani dikenli bostandan adını almış şevketi bostan olmuştur. Sizlere birazcık şevketi bostanın faydalarından söz etmek isteriz. Şevketi bostan anason kokulu bir bitkidir, köklerinden yemek yapıldığı gibi ilaç yapımında da kullanılmaktadır. Karaciğeri temizlediği, suyu kaynatılıp içildiğinde böbreklere iyi geldiği söylenmektedir. Aynı zamanda sindirime, baş ağrısına, deri rahatsızlıklarına bile iyi geldiğini bilinmektedir.

Doğal zeytinyağlı şevketi bostan tarifimiz için malzemelerimize geçelim.

Malzemelerimizi hazırladığımıza göre doğal zeytinyağlı tarifimize başlayalım. Genellikle şevketi bostan ayıklanmış olarak satılmaktadır fakat siz yine de dikenli olan yaprakları ayıklamalısınız. Ayıkladığımız şevketi bostanları bol su içerisinde bekletelim ve 4-5 kere yıkayalım. Yıkadıktan sonra beyaz kısımlarını parmak kalınlığında şerit şeklinde doğrayalım. Sonrasında soğanımızı yemeklik doğrayalım ve düdüklü tencere içerisinde kavuralım. Kavrulma işlemi bittikten sonra üzerine doğradığımız şevketi bostanları, küçük küçük doğradığımız sarımsağı ve bir tutam tuzu ekleyelim. Üzerini biraz geçecek kadar suda ekleyerek kapağını kapatalım.

Doğal zeytinyağlı tarifimizde un ve limon suyundan sosunu hazırlama kısmına geçelim. Yemeğin suyundan da biraz alarak un ve limon suyunu ekleyip karıştıralım sonrasında bu karışımı da tencereye dökelim. Biraz zeytinyağımızdan da ekledikten sonra düdüklü tenceremizin kapağını kapatalım ve yaklaşık 40 dakika pişirelim. Pişirme işlemi bittikten sonra servis etmeden önce üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Hepinize afiyet olsun.

Etiketler: Doğal Zeytinyağlı Tarifler
Şubat 16, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR