Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – Enginar Ezmesi

Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – Enginar Ezmesi

Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – Enginar Ezmesi

Zeytinyağlı yemek tarifleri köşemizde sizler için enginar ezmesi tarifi hazırladık. Enginar her açıdan sağlık deposudur. Enginarın yemeği, dolması, çanak hali, çayı gibi birçok çeşitleri vardır. Her çeşidi ayrı şifa deposu olan enginarın ezmesini de çok seveceksiniz.

Zeytinyağlı yemek tarifimize geçmeden önce enginarın sağlığımız açısından ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlayalım. Enginar ile ilgili yapılan araştırmalar sonucunda fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, magnezyum, çinko, A, B1, B2, B6 ve C vitaminleri açısından oldukça zengin olduğu görülmektedir. Bunun yanında lif yönünden de zengin olması nedeniyle sindirim sistemine yardımcıdır. Karaciğerimizin en yakın dostu olan enginarın ezmesi için malzemelerimizi sıralamaya başlayalım.

  • 2 adet enginar
  • Yarım limon suyu
  • 1 diş sarımsak
  • Bir tutam dereotu
  • Ethem Bey Natürel Sızma Zeytinyağı
  • 1 ceviz
  • 2 yemek kaşığı labne peyniri
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber

Üzerine;

Malzemelerimizi hazırladıysak zeytinyağlı yemek tarifimize başlayabiliriz. Öncelikle enginarlarımızın çanaklarını çıkaralım. (Enginarın çanaklarını çıkarmak istemiyorsanız çanak olarak da satın alabilirsiniz.) Çanak enginarlarımızı bir tencereye alalım ve üzerine yarım limon suyu ve 2 yemek kaşığı natürel sızma zeytinyağımızdan dökelim. Sonrasında üzerini biraz geçecek şekilde su ekleyelim ve çanak enginarlarımız yumuşayana kadar haşlayalım. Enginarlarımız haşlanırken bir diğer taraftan üzerine dökeceğimiz sosu hazırlayalım. Bir kap içerisine çeşnili zeytinyağımızdan dökelim ve kırmızı pul biberimizi ekleyelim. Hazırladığımız sos bir kenarda beklesin.

Zeytinyağlı yemek tarifimizde haşlanan çanak enginarlarımızı bir tabağa alarak soğuması için bekleyelim. Enginarlarımız biraz soğuduğunda 4-5 parçaya bölerek mutfak robotundan geçirin. Enginarlarımızı biraz robottan geçirdikten sonra üzerine ince ince doğradığımız dereotlarını, rendelediğimiz sarımsağı, dövdüğümüz cevizi, labne peynirini, galeta ununu, karabiberi ve bir tutam tuzu ekleyerek robottan tekrar çekelim.

Zeytinyağlı yemek tarifimizde karışımımız macun halini aldıktan sonra servis tabağına alalım ve bir kap içerisinde beklettiğimiz zeytinyağlı pul biber karışımımızı üzerine gezdirelim. Enginar ezmemiz hazır hepinize afiyet olsun.

Etiketler: Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – Enginar Ezmesi
Nisan 06, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR