Zeytinyağlı Tarifler – Taze Fasulye Tarifi

Zeytinyağlı Tarifler – Taze Fasulye Tarifi

Zeytinyağlı Tarifler – Taze Fasulye Tarifi

Zeytinyağlı tarifler köşemizde sizler için en sevilen yemek çeşitlerinden olan taze fasulye tarifi vereceğiz. Taze fasulye oldukça sağlıklı ve besin değeri açısından yüksek bir sebzedir. Zeytinyağlı yemekler genellikle soğuk olarak tercih edilmektedir. Biz bu tarifimizi sıcak olarak yemenizi tavsiye ediyoruz. Bunun başlıca sebebi zeytinyağını sonradan değil yemeği yaparken ekleyecek olmamızdır.

Zeytinyağlı taze fasulye tarifimize başlamak için öncelikle malzemelerimizi sıralayalım.

Zeytinyağlı tarifimize başlayalım. 2 adet orta boy soğanımızı yemeklik olarak doğrayalım. Doğradığımız soğanlarımızı bir tencerenin içerisine alıp üzerine yarım çay bardağı Ethem Bey natürel sızma zeytinyağımızdan gezdirelim. Zeytinyağımızı ve soğanımızı biraz karıştırdıktan sonra kavrulması için biraz bekleyelim. Soğanlarımız kavrulduktan sonra temizlediğimiz taze fasulyelerimizi keselim ve soğanların üzerine ekleyelim. Taze fasulyeleri dilerseniz kırarak dilerseniz de istediğiniz şekilde keserek ekleyebilirsiniz. Fasulyeleri de ekledikten sonra tenceremizin kapağını kapatarak orta ateşte yaklaşık 10 dakika kavrulmasını bekleyelim.

Zeytinyağlı tarifimizde fasulye ve soğanları kavurma işlemimizi bitirdikten sonra 2 adet domatesimizin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayalım ve 1 yemek kaşığı domates salçasıyla birlikte tenceremizin içerisine ekleyelim. Biber salçası sevenler domates salçası yerine biber salçası da ekleyebilir. Bu tarifimizde salça eklemek tercihinize kalmıştır.

Zeytinyağlı tarifimizde domates ve salçasını ekledikten sonra üzerine bir su bardağı su da ekleyip pişmesi için tenceremizin kapağını kapatalım. Taze fasulyemiz piştiğinde ocaktan almadan önce tuzunu ekleyerek karıştıralım. Zeytinyağlı taze fasulye tarifimiz hazır. Taze fasulyeyi soğuk servis etmek isterseniz soğuduktan sonra servis etmeden önce üzerine biraz zeytinyağı gezdirmenizi öneririz. Hepinize afiyet olsun.

Etiketler: Zeytinyağlı Tarifler
Şubat 10, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR