Soğuk Sıkım Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – Soğan Dolması

Soğuk Sıkım Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – Soğan Dolması

Soğuk Sıkım Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – Soğan Dolması

Soğuk sıkım zeytinyağlı yemek tariflerimizde sizler için lokum gibi bir tarif hazırladık. Soğan dolması genellikle pek sıcak bakılmayan bir yemektir fakat yediğinizde tadına doyamayacaksınız. Her zaman olduğu gibi ilk önce soğanın sağlığımıza olan faydalarından başlayalım. Soğan hepimizin bildiği gibi öncelikle doğal antibiyotiktir. Vücuttaki iltihaplanmaları en hızlı şekilde tedavi eder, yüksek kolesterolü düzenler, kalp hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir. Soğanın yararları saymakla bitmez gelin biz tarifimiz için malzemelerimizi hazırlamaya geçelim.

Soğan dolması yemeği için;

  • 6 adet soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 demet maydanoz
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 su bardağı su
  • Soğuk Sıkım Zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Bir tutam tuz

Malzemelerimizi hazırladıysak soğuk sıkım zeytinyağlı yemek tarifimize başlayalım. Öncelikle 5 adet soğanımızın kabuklarını soyalım ve bıçakla dik olacak şekilde keselim. Sonrasında bir tencere içerisine bir çay kaşığı tuz ekleyelim ve 1 su bardağı su ekleyerek soğanlarımızı yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika haşlayalım. Soğanlarımız haşlandığında soğanlarımızın sularını süzerek yapraklarına ayıralım. Diğer yandan iç harcını hazırlamaya başlayabiliriz.

Soğuk sıkım zeytinyağlı yemek tarifimizde sıra iç harca geldi. Bir kabın içerisine 1 adet kalan soğanımızı ve 1 adet domatesimizi küçük küçük doğrayalım. Ardından yıkanıp süzülmüş olan pirincimizi, maydanozumuzu, salçamızı, kekik, pul biber ve yarım çay bardağı zeytinyağımızdan ekleyelim. Harcımızın iyice karıştığından emin olduğumuzda yapraklarından ayırdığımız soğanların bir tarafına iç harcımızdan koyarak rulo halinde saralım. Bütün soğan yapraklarımıza aynı işlemi gerçekleştirdikten sonra bir tencere içerisine devrilmeyecek şekilde dizelim.

Soğuk sıkım zeytinyağlı yemeğimizde soğan dolmalarımızı tencereye dizdikten sonra üzerine bir su bardağı sıcak su ve yarım çay bardağı zeytinyağımızdan gezdirelim. Soğan dolmalarımızın dağılmaması için üzerine bir tabak kapatmanızı öneririz. Tenceremizi ocakta ilk başta yüksek ateşte yakalım kaynamaya başladığında kısığa alarak pişmesi için bırakalım. Yemeğimizi sık sık kontrol etmeyi ihmal etmeyelim ve gerektiğinde su eklemeleri gerçekleştirelim. Yemeğimiz piştikten sonra altını kapatalım ve dinlenmesi için yaklaşık 15 dakika bekleyelim. Soğuk sıkım zeytinyağlı yemeğimizi servis etmeden önce zeytinyağında salçayı biraz kızdırıp üzerine dökmenizi tavsiye ederiz.

Etiketler: Soğuk Sıkım Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – Soğan Dolması
Haziran 01, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR