Soğuk Sıkım Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – Kabak Çiçeği Dolması

Soğuk Sıkım Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – Kabak Çiçeği Dolması

Soğuk Sıkım Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – Kabak Çiçeği Dolması

Soğuk sıkım zeytinyağlı yemek tarifleri köşemizde enfes bir lezzetle daha karşınızdayız. Kabak çiçeği dolması tadıyla, kokusuyla sofralarınızı süslemeye geliyor. Her zaman olduğu gibi yine öncelikle kabak çiçeğinin sağlığımız için ne kadar faydalı olduğundan söz ederek başlayalım. Kabak çiçeği; özellikle vitamin açısından oldukça zengindir. A, B ve C vitamini başta olmak üzere magnezyum, fosfor, demir, çinko gibi değerlere sahiptir. Bağışıklığı güçlendiren, sindirime iyi gelen, kemik ve kalp sağlığını koruyan bir besindir. Gelin birlikte kabak çiçeği dolmamızın malzemelerine geçelim.

Soğuk sıkım zeytinyağlı yemek tarifimiz için malzemelerimiz;

  • 30 adet kabak çiçeği
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • Bir tutam dereotu
  • Bir tutam maydanoz
  • Ethem Bey Natürel Sızma Zeytinyağı
  • Bir tutam yenibahar
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tutam kuru nane
  • Bir tutam pul biber
  • Bir tutam tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 adet limon

Malzemelerimizi hazırladıysak kabak çiçeği dolmamızı yapmaya başlayalım. Öncelikle soğanlarımızı küçük küçük doğrayalım ve soğuk sıkım erken hasat zeytinyağımızdan ekleyerek soğanlarımız pembeleşene kadar kavuralım. Sonrasında yıkadığımız pirinçlerimizi de ekleyerek biraz daha kavurmaya devam edelim. Devamında baharatlarla birlikte 1 su bardağı kadar su ve toz şeker ekleyerek bir tutam tuzumuzu damak tadınıza göre ayarlayalım.

Soğuk sıkım zeytinyağlı yemek tarifimizde karışımımız suyunu çekene kadar pişirelim ve ocağımızı kapatalım. Ocağımızı kapattık sonra üzerine yarım limon sıkalım ve dereotu ve maydanozumu küçük küçük doğrayalım ve ekleyelim. Limon ve yeşillikleri ekledikten sonra biraz soğumaya bırakalım. Kabak çiçeklerimizi içerisinde böcek gibi şeyler olacağı için dikkatlice yıkayalım ve temizleyelim. Kabak çiçeklerimizi güzelce yıkadıktan sonra çiçeğin kenarındaki yeşil olan kısımları ve ortasındaki taş kısmını çiçeğe zarar vermeden çıkaralım.  Tekrar kabak çiçeklerimizi yıkayalım ve sularının süzülmesi için ters bir şekilde bir kabın içerisinde bekletelim.

Soğuk sıkım zeytinyağlı yemek tarifimizde suları süzülen kabak çiçeklerimizi alalım ve hazırladığımız iç harcı çiçeklerin ortasını geçmeyecek şekilde dolduralım ve kabak çiçeklerimizin uç kısımlarından karşılıklı olacak şekilde kapatalım. Bu işlemi bütün kabak çiçeklerimize yaptıktan sonra tencere içerisine devrilmeyecek şekilde dizelim. Kabak çiçeklerimizi tencereye dizdikten sonra üzerine biraz zeytinyağı gezdirelim ve bir tutam tuz serpelim.

Soğuk sıkım zeytinyağlı yemek tarifimizde kabak çiçeği dolmalarımızın üzerini geçmeyecek şekilde su ekleyelim ve kapağını kapatarak pişmeye bırakalım. Kabak çiçeği dolmamız suyunu çektikten sonra eğer pişmediğini düşünüyorsanız gerekirse 1 çay bardağı daha sıcak su ilave edebilirsiniz. Kabak çiçeği dolmalarımız piştikten sonra kalan yarım limonu da sıkalım ve üzerine gezdirelim. Ocağımızı kapattıktan sonra kabak çiçeği dolmalarımızın soğuması için servis tabağımıza alabiliriz, soğuk olarak servis etmenizi öneririz, hepinize afiyet olsun.

Etiketler: Soğuk Sıkım Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – Kabak Çiçeği Dolması
Nisan 11, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR