Soğuk Sıkım Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – Çağla Badem Yemeği

Soğuk Sıkım Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – Çağla Badem Yemeği

Soğuk Sıkım Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – Çağla Badem Yemeği

Soğuk sıkım zeytinyağlı yemek tariflerinde sizler için farklı ve sevilen bir ürün olan çağla badem yemeği tarifi vereceğiz. Çağla badem hem çok sevilen hem de çok yararlı bir besindir. Çağla badem yemeğini daha önce duymamış olabilirsiniz fakat tadına bayılacaksınız. Her zaman olduğu gibi ilk önce çağla bademin yararlarından başlayalım istiyoruz. Çağla badem; magnezyum bakımından oldukça zengindir, C vitamini deposudur, içerisindeki potasyum sayesinde tansiyonu dengeler ve kalp hastalıkları riskini azalttığı bilinmektedir. Çağla bademin yararlarından kısaca bahsettiğimize göre tarife başlamak için malzemelerimizi hazırlayalım.

Soğuk sıkım zeytinyağlı yemek tarifi için malzemelerimiz;

  • 500 gram çağla badem
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • 1 adet soğan
  • Ethem Bey Soğuk Sıkım Zeytinyağı
  • 1 demet dereotu
  • 1 adet kapya biber
  • Bir tutam tuz

Malzemelerimiz hazırsa gelin birlikte lezzetli mi lezzetli çağla badem yemeğimizin yapılışına geçelim. İlk önce soğanımızı ve sarımsaklarımızı ince ince doğrayalım. Sonrasında bir tencere içerisinde yarım çay bardağı zeytinyağımızı ısıtalım ve ince ince doğradığımız soğanımızı, sarımsaklarımızı ve şekerimizi de ekleyelim. Soğanlarımız yumuşayana kadar kavurma işlemine devam edelim. Soğanlarımız kavrulurken diğer yandan çağla bademlerimizi güzelce yıkayalım. Soğanlarımız yumuşadığında çağla bademlerimizi de ekleyelim ve 5-6 dakika daha kavurmaya devam edelim. 

 

Soğuk sıkım zeytinyağlı yemek tarifimizde çağla bademlerimizde kavrulduktan sonra portakal suyumuzu ve üzerini çok geçmeyecek kadar sıcak su ekleyelim. Biraz kaynamaya başladığında damak tadınıza göre tuzumuzu ekleyelim ve tenceremizin kapağını kapatalım. Kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişirelim. Çağla badem yemeğimiz pişerken bir yandan da dereotlarımızı ve kapya biberimizi küçük küçük keselim. Küçük küçük kestiğimiz kapya biberimizi ve dereotlarımızı bir kap içerisinde karıştıralım. Çağla badem yemeğimiz piştiğinde servis tabağımıza alalım. Soğuması için biraz bekletelim. Çağla badem yemeğimiz soğuduğunda üzerine biraz daha soğuk sıkım zeytinyağımızdan gezdirelim ve karıştırdığımız kapya biberli dereotlarımızı üzerine ilave edelim. Soğuk sıkım zeytinyağlı yemek tarifimiz hazır, hepinize afiyet olsun bu lezzete doyamayacaksınız.

Etiketler: Soğuk Sıkım Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – Çağla Badem Yemeği
Mayıs 06, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR