Soğuk Sıkım Zeytinyağı Faydaları

Soğuk Sıkım Zeytinyağı Faydaları

Soğuk Sıkım Zeytinyağı Faydaları

Soğuk sıkım zeytinyağı bir de erken hasat ise çok sevilerek tüketiliyor. Zeytinyağı her çeşidi ve türüyle sağlığımız açısından çok değerli ve önemli biliyoruz. Zeytinyağı içmek, yemeklerimizde tüketmek, yağını yaralarımıza sürmek gibi daha birçok alanda kullanabildiğimiz bu şifalı besinin çeşitlerinden biri olan soğuk sıkım zeytinyağının faydalarını birlikte inceleyelim isteriz.

Soğuk sıkım zeytinyağı her zeytinyağı çeşidi gibi adını yapım aşamasında gerçekleşen aşamalardan almaktadır. Zeytinler erken hasat döneminde toplandıktan sonra işleme alınmak için özenle kasalarla götürülmektedir. İşlem esnasında kullanılan suyun derecesine göre ismini almıştır. Toplanma dönemine göre de erken ya da olgun hasat olarak isimlendirilir. Burada soğuk sıkım ismini almasının nedeni işlem görürken kullanılan suyun derecinden kaynaklanır. Kullanılan suyun sıcaklığı 27 derecenin altında ise bu soğuk sıkım zeytinyağıdır. Suyun derecesi 27’nin üzerine çok az bile çıkarsa bu ismi alamaz. Soğuk suda işlem gören zeytinlerden daha az zeytinyağı elde edilir. Bu sebeple de soğuk sıkım zeytinyağında daha yoğun bir zeytin tadı ve kokusu alırız.

Soğuk sıkım zeytinyağının faydalarına gelecek olursak; her çeşidi ayrı bir deva olan zeytinyağının soğuk sıkım olanı en sık tüketilen türüdür. Başlıca sağlığımıza olan faydalarında; Kemiklerimizi besleyerek güçlenmesini sağladığını görebiliriz. Bunların yanında karaciğerimizin dostudur, karaciğerin görevlerini yerine getirmesinde ve temizlenmesinde yardımcı olmaktadır. Sindirim sistemimizin düzenlenmesini sağlar ve korur.

Yapılan araştırmalarda zeytinyağının stresi dahi azalttığı yönünde başarılı sonuçlar elde edilmiştir. Özellikle kadınların en büyük sorunu olan saç dökülmesi, kuruluk gibi sorunlarla mücadele eder ve saçın güçlenmesini sağlamaktadır. Cilt bakımımız açısından da oldukça yararlıdır. Soğuk sıkım zeytinyağı spor, diyet yapan kişilerin vazgeçilmezidir. Çünkü fazla kilolarından kurtulmak isteyenlere de yardımcı olur. Bağırsak sisteminin çalışmasını düzene sokar ve metabolizma dengesinin sağlanmasına da katkıları vardır.

Soğuk sıkım zeytinyağının faydaları saymakla bitmez biliyoruz. Zeytinyağını içerek tüketmeyi sevenlerin ilk tercihidir. İçimi açısından oldukça rahat ve keyifli bir zeytinyağı çeşididir. Bunun başlıca sebebi yoğun olarak zeytin kokusunu ve tadını barındırıyor ve düşük asit oranına sahip olmasıdır. Belki de vücudumuzun en önemli organı olan kalp sağlığını korur ve kalp krizini önlemeye de yardımcı olur. Mide sorunu yaşayan kişilerde de sabahları aç karnına bir tatlı kaşığı zeytinyağı tüketiminde iyileşmeye gidildiği görülmüştür. Sağlığımız için bu kadar değerli bir besini kahvaltılarımızdan yemeklerimize eksik etmemenizi tavsiye ederiz.

Etiketler: Soğuk Sıkım Zeytinyağı Faydaları
Mayıs 13, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR