Olgun Hasat Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – Taze Bamya Yemeği

Olgun Hasat Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – Taze Bamya Yemeği

Olgun Hasat Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – Taze Bamya Yemeği

Olgun hasat zeytinyağlı yemek tariflerimizde sizler için taze bamya yemeği hazırladık. Bamya çocuklar tarafından da çok sevilen ve oldukça sağlıklı bir sebzedir. Gelin birlikte ilk önce sağlığımız için olan faydalarına bakalım. Bamya; tohumunda bulunan B grubu vitaminlerle birlikte kalsiyum, demir ve çinko gibi minerallere de bol miktarda sahiptir. Bu mineraller sayesinde düzenli olarak bamya tohumu tüketerek kas ve kemik sağlığınızı da koruyabilirsiniz. Bunların yanında stresi azaltma ve uykusuzluk sorununu önleme gibi yararları da bulunmaktadır. Gelin şimdi birlikte bu kadar faydalı olan bamyanın olgun hasat zeytinyağlı yemek tarifi için malzemelerimizi hazırlamaya geçelim.

Malzemelerimizi hazırladıysak olgun hasat zeytinyağlı yemek tarifimize başlayalım. Öncelikle taze bamyalarımızı bol su içerisinde yıkayalım ve suyunu süzerek bamyalarımızın kurumasını bekleyelim. Bamyalarımız kuruduktan sonra sap kısımlarını huni şeklinde keserek bamyalarımızı temizleyelim. Bütün bamyalarımıza aynı işlemi yaptıktan sonra temizlenen bamyalarımızı bir kenara koyalım. Sonrasında soğanımızı ve sarımsaklarımızı temizleyelim ve ince ince doğrayalım.

Soğan ve sarımsaklarımızı da hazırladıktan sonra domatesimizi yıkayalım ve kabuklarını soyarak rendeleyelim. Orta büyüklükte geniş bir tencerenin içerisine olgun hasat zeytinyağımızdan 7-8 yemek kaşığı ekleyelim ve üzerine ince ince doğradığımız soğan ve sarımsaklarımızı ekleyerek 2-3 dakika kavuralım.

Olgun hasat zeytinyağlı yemek tarifimizde soğan ve sarımsaklarımız kavrulduktan sonra üzerine rendelediğimiz domateslerimizi de ekleyelim ve bir dakika kadar daha kavuralım. Kavurma işlemlerimiz bittikten sonra tencerenin içerisine temizlediğimiz ve sularını süzdüğümüz bamyalarımızı da ekleyelim. Bamyaları ekledikten sonra üzerine yarım limon suyumuzu, 1 adet kesme şekerimizi ve bir tutam tuzumuzu ekleyelim ve malzemelerimiz birbirine karışana kadar karıştıralım. Karıştırdıktan sonra tenceremizin kapağını kapatalım ve yaklaşık 10 dakika pişmesi için bırakalım.

Sonrasında tenceremizin kapağını açalım ve bamyaların hizasına gelecek şekilde sıcak su ekleyelim ve biraz daha karıştıralım. Karıştırma işlemimiz bittikten sonra tekrar tenceremizin kapağını kapatalım ve pişmesi için 20-25 dakika bekleyelim. Bamya yemeğimiz piştikten sonra soğuması için servis tabağımıza alalım. Olgun hasat zeytinyağlı yemek tarifimiz hazır, servis tabağınızı süslemek için üzerine zeytinyağı gezdirebilir ve limon dilimleri ekleyebilirsiniz hepinize afiyet olsun.

Etiketler: Olgun Hasat Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – Taze Bamya Yemeği
Nisan 18, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR