Olgun Hasat Zeytinyağlı Tarçınlı Barbunya Yemeği

Olgun Hasat Zeytinyağlı Tarçınlı Barbunya Yemeği

Olgun Hasat Zeytinyağlı Tarçınlı Barbunya Yemeği

Olgun hasat zeytinyağları yemek tariflerimizde sizler için farklı aromalara sahip tarifler hazırladık. Tarçınlı barbunya yemeği özellikle daha önce denememiş olanlar için vazgeçemeyeceğiniz bir tat olacak. Her zaman olduğu gibi ilk önce barbunyanın sağlığımıza olan yararlarından söz edelim.

Barbunyanın Faydaları

Barbunya lif ve protein deposu olması açısından özellikle vejetaryen beslenen insanların ilk tercihleri arasındadır. En az et kadar besleyici olan barbunya; güçlü antioksidandır, bağışıklık sistemimizi destekler, hücreleri yeniler, A ve C vitamini deposudur. Kalsiyum, demir, potasyum gibi mineraller açısından da oldukça zengindir. Barbunyanın faydalarından kısaca söz ettiğimize göre gelin olgun hasat zeytinyağlı tarçınlı barbunya yemeğimizin malzemelerini hazırlamaya geçelim.

Olgun hasat zeytinyağlı barbunya yemeğimiz için gerekli malzemelerimiz;

  • 750 gram haşlanmış barbunya
  • 2 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
  • 1 demet maydanoz
  • Ethem Bey Olgun Hasat Zeytinyağı
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam toz şeker
  • 2 adet çubuk tarçın

Malzemelerimiz hazırsa tadına doyamayacağınız olgun hasat zeytinyağlı yemeğimize başlayalım. Öncelikle soğan ve havuçlarımızı yıkayıp soyalım ve küçük küçük doğrayalım. Tercihinize ve damak zevkinize göre soğanları daha küçük, havuçları biraz daha büyük doğrayabilirsiniz. Bir yandan da kuş üzümlerimizi su dolu bir kabımızın içerisinde yumuşaması için bekletelim. Kuş üzümlerimizi suya koyduktan sonra domateslerimizin kabuklarını soyalım ve rendeleyelim. Bir tencere içerisine olgun hasat zeytinyağımızdan ekleyelim ve zeytinyağımız ısındığında soğanlarımızı ekleyerek kavuralım. Tercihe göre bir diş sarımsak da ekleyebilirsiniz. Soğanlarımız kavrulduktan sonra havuçlarımızı ekleyerek 2-3 dakika daha kavuralım ve domates salçamızı da ilave edelim.

Olgun hasat zeytinyağlı yemek tarifimizde sıra haşlanmış barbunyalarımızı eklemeye geldi. Haşlanmış barbunyalarımızı ve rendelediğimiz domateslerimizi de tenceremize ekleyelim ve karıştıralım. Barbunyalarımızı da eklediğimize göre artık yemeğimizi lezzetlendirme kısmına geçebiliriz. Sırasıyla kuş üzümümüzü, toz şekerimizi, tuzumuzu ve çubuk tarçınlarımı ekleyelim. Yemeğimizin durumuna göre gerekli olduğunu düşünüyorsanız 1 çay bardağı kadar su ekleyebilirsiniz. Malzemelerimizin hepsinin birbirine karışması için güzelce karıştıralım ve ocağımızın altını kısık ateşe alalım. Sonrasında yaklaşık olarak yarım saat barbunyalarımızın suyu çekme durumuna göre pişirelim. Yemeğimiz piştikten sonra ocaktan alalım ve soğuyup, dinlenmesi için bekleyelim. Soğuk yemeği tercih edenler için en az yarım gün dolapta bekletmenizi tavsiye ederiz.

Olgun hasat zeytinyağlı yemek tarifimiz hazır, yemeğimizi servis tabağımıza aldığımızda üzerine maydanozumuzu da eklemeyi unutmayalım. Tadına doyamayacağınız mis gibi tarçın kokuları eşliğinde barbunya yemeğimizi çok seveceksiniz, tercihinize göre üzerine biraz zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Hepinize afiyet olsun.

Etiketler: Olgun Hasat Zeytinyağlı Tarçınlı Barbunya Yemeği
Mayıs 21, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR