Olgun Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı Faydaları

Olgun Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı Faydaları

Olgun Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı Faydaları

Olgun hasat soğuk sıkım zeytinyağı faydalarını sizlere aktarmak için hazırladığımız yazımızda ilk önce bu isimleri nasıl aldıklarından söz edelim istedik. Olgun hasat soğuk sıkım zeytinyağı bulmakta zorlananlar olabiliyor. Genellikle zeytinyağı alınacağında doğallığına nasıl inanacağız gibi sorular aklınızı karıştırıyor olabilir.

Olgun Hasat Zeytinyağı Nedir?

Olgun hasat zeytinyağı adını zeytinlerin toplanma zamanında almaktadır. Zeytinyağı çeşitlerinin hepsi isimlerini yapım aşamasında geçirdikleri süreçlerden ya da zeytinlerin toplanma zamanından almaktadır. Olgun hasat zeytinyağı da zeytinler hasat zamanından biraz sonra toplanmasından dolayı almıştır. Zeytinler siyaha yakın mor renkteyken toplanır, kasalara özenle yerleştirilerek işlem görmeleri için götürülürler. Olgun hasat zeytinyağının asit oranına baktığımızda oleik türünde en fazla 0.6’dır. Ethem Bey Zeytinyağlarından alacağınız olgun hasat zeytinyağı; zeytinin sadece mekanik olarak işlenmesi ile elde edilir.

Soğuk Sıkım Zeytinyağı Nedir?

Soğuk sıkım zeytinyağı ise adını zeytinyağının yapım aşamasında geçirdiği işlemlerden almıştır. Bir zeytinyağının soğuk sıkım adını alabilmesi için zeytinyağı çıkarılırken kullanılan suyun derecesinin kesinlikle 27 derecenin altında olması gerekir. Suyun sıcaklığı 27 derecenin biraz bile üzerine çıkarsa soğuk sıkım adını alamaz. Soğuk sıkım zeytinyağı yapılırken daha az zeytinyağı elde edildiği için tat ve koku bakımından daha yoğundur. Zeytinyağında zeytinin meyvemsi tadını ve kokusunu almak isteyenler için vazgeçilmez bir tercihtir.

Olgun Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı Faydaları Nelerdir?

Olgun hasat soğuk sıkım zeytinyağı faydalarına baktığımızda; zeytinyağının faydalarını saymakla bitmediğini biliyoruz. Zeytinyağını içmek, yaralarımıza ya da cildimize sürmek gibi birçok farklı alanda kullanabiliyoruz. Peki vücudumuz için ne kadar sağlıklı olduğunu biliyor muyuz? Olgun hasat soğuk sıkım zeytinyağı; karaciğerimizi temizler, kalp sağlığımızı korur, sindirim sistemimizi düzenler, kemik güçlenmesinde oldukça destekleyicidir, cildi korur yaşlanma karşıtıdır. Duşta bir iki damla alıp masaj yaparak saçlarımıza uyguladığımızda saç dökülmemizi azaltır. Yorgunluğu ve stresi de azaltmasıyla bilinen zeytinyağı her haliyle vücudumuzun en büyük dostudur. Olgun hasat soğuk sıkım zeytinyağı asit oranının yüksek olmaması sebebiyle içmek için de oldukça keyiflidir. Sabahları aç karnına yarım çay bardağı zeytinyağını gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. 

Etiketler: Olgun Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı Faydaları
Mayıs 25, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR