Natürel Zeytinyağlı Tarifler | Tarator Tarifi

Natürel Zeytinyağlı Tarifler

Natürel Zeytinyağlı Tarifler

Zeytinyağlı Meze Tarifleri

Zeytinyağlı meze tarifleri köşemizde sizlere ilk olarak zeytinyağlı tarator tarifi vereceğiz. Birçok insanın öğle yemeği hatta kahvaltılarında bile tükettikleri meze çeşitleri vardır. Bunlardan en çok sevilen akşam yemeklerinizde yemeye doyamayacağınız tarator tarifimizi sizler için hazırladık.

Zeytinyağlı meze tariflerinde olabildiğince yoğurtlu tarifler vereceğiz. Bazen çocuklarımız yoğurt yemeyi sevmiyor olabiliyor. Bu sebeple yoğurtları onlar için besin değeri açısından zenginleştirip daha eğlenceli bir hale getirebilirsiniz.

Zeytinyağlı tarator tarifimiz için malzemelerimiz şunlardır;

Zeytinyağlı tarator tarifimize başlayalım. İlk önce 2 adet havucumuzu rendeleyelim ve bir tavanın içerisine alalım. Üzerine biraz natürel zeytinyağımızdan gezdirerek 2-3 dakika kavrulmaya bırakalım. Cevizlerimizi kırarak küçük küçük doğrayalım. Havuçlarımız kavrulduktan sonra başka bir kabın içerisine süzme yoğurdumuzu, ceviz içlerimizi, sarımsağımızı ve bir tutam tuzumuzu ekleyip karıştıralım.

Karıştırma işlemimiz bittikten sonra kavurduğumuz havuçlarımızı da ekleyip üzerine natürel zeytinyağımızı gezdirelim. Tercihe göre kruton da ekleyebilirsiniz. Kruton eklemek isterseniz tarifimiz şu şekildedir.

Kruton için malzemeler

Natürel zeytinyağlı tarifimizde kruton yapımına başlayalım. Öncelikle bayat ekmeklerimizi küp küp doğrayalım. Doğradığımız ekmekleri bir kabın içerisine alarak nane, kekik, pul biber ve çeşnili zeytinyağımızı ekleyelim. Bütün malzemeleri ekledikten sonra ekmeklerin her yerine bulaşacak şekilde karıştıralım. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımıza atalım ve kızarana kadar bekleyelim. Tercihe göre farklı baharatlarda ekleyebilirsiniz. Krutonlarınızı çorbalarınızda da tercih edebilirsiniz.

Sizin ve çocuklarınızın yemeye doyamayacağı natürel zeytinyağlı tarifimiz hazır. Hem besin değerinin artması için hem de çocuklarınızın yemediği birçok ürünü de içerisine koyduğunuz için örneğin sarımsak, çocuklarınıza sevdirmeye ve yedirmeye başlayacaksınız. Hepinize afiyet olsun.

Etiketler: Natürel Zeytinyağlı Tarifler
Ocak 28, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR