Natürel Zeytinyağlı Tarifler | Fava Tarifi

Natürel Zeytinyağlı Tarifler | Fava Tarifi

Natürel Zeytinyağlı Tarifler

Natürel zeytinyağlı tarifler köşemizde sizlere fava tarifi vereceğiz. Natürel zeytinyağlı olan her şeyin yeri ve sağlık açısından öneminin büyük olduğunu biliyoruz. Fava çok sevilen ve besin değeri yüksek olan bir yemektir. Sizlere özel hazırladığımız natürel zeytinyağlı fava tarifimizi mutlaka denemelisiniz.

Natürel zeytinyağlı fava tarifimiz için malzemelerimizi sıralayalım.

Natürel zeytinyağlı fava tarifimize başlayalım. İlk önce soğanımızı küçük küçük doğrayarak hafif renk alana kadar kavuralım. Soğanlarımız renk aldıktan sonra yıkanmış 2 su bardağı kuru baklayı ekleyelim. Hazır olan sıcak sularımızdan 3 su bardağını da ekleyerek karıştırmaya başlayalım.

Natürel zeytinyağlı tarifimizde limon suyumuzu, şekerimizi de ilave ederek orta ateşte baklalarımız yumuşayana kadar pişirelim. Eğer baklalarınız fazla su çektiyse diğer hazırda olan 1 su bardağı sıcak suyumuzu da yavaş yavaş ekleyebilirsiniz. Baklalarınız piştiyse blender yardımıyla baklaları püre haline getirebilirsiniz. Püre haline gelen baklalarınızı dilediğiniz bir kabın içerisine alarak dışarıda biraz soğumaya alın. Biraz dinlenen baklalarımızı buzdolabına koyun ve en az 1 saat bekletin.

Dolaptan aldığınız natürel zeytinyağlı favanızı dilimleyerek üzerine natürel sızma zeytinyağımızı gezdirelim. Natürel zeytinyağlı favamız hazır, hepinize afiyet olsun.

Etiketler: Natürel Zeytinyağlı Tarifler
Şubat 01, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR