Natural Sızma Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – Bamya Bastı

Natural Sızma Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – Bamya Bastı

Natural Sızma Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – Bamya Bastı

Natural sızma zeytinyağlı yemek tariflerinde sizler için yine farklı bir yemek hazırlamak istedik. Yaz aylarının vazgeçilmezlerinden olan bamya hem sağlığımız için oldukça faydalı hem de çok lezzetlidir. Her zaman olduğu gibi ilk önce bamyanın faydalarından söz ederek başlayalım.

Bamyanın Faydaları

Bamyanın faydalarına baktığımızda; bamyanın tohumunda bulunan B grubu vitaminlerle birlikte kalsiyum, demir ve çinko gibi minerallere de bol miktarda sahiptir. Bu mineraller yardımıyla düzenli olarak bamya tohumu tüketerek kas ve kemik sağlığınızı da koruyabilirsiniz. Bunların yanında stresi azaltma ve uykusuzluk sorununu önleme gibi yararları da bulunmaktadır. Gelin birlikte zeytinyağlı bamya bastı yemeğimiz için malzemelerimizi hazırlayalım.

Natural sızma zeytinyağlı yemeğimiz için malzemelerimiz;

Natural sızma zeytinyağlı yemeğimizde ilk önce soğanımızın kabuklarını soyalım ve yemeğimizi pişireceğimiz tenceremizin ortasına soğanımızı koyalım. Bamyalarımızı güzelce yıkayalım ve üst kısımları temizleyelim. (Daha önce bamya temizlemediyseniz bamyanın üst kısmını külah şeklinde kesmeniz yeterli olacaktır.) Temizlediğimiz bamyalarımızı üst üste soğanımızın etrafına dizelim.

Natural sızma zeytinyağlı yemeğimizde sıra domateslerimize geldi. Domateslerimizin kabuklarını soyalım ve rendeleyip ardından rondodan geçirelim. Rondodan geçirdiğimiz domateslerimizin üzerine bir su bardağı natural sızma zeytinyağımızdan ekleyelim, limon suyu, tuz, şeker ve bir bardak su ekleyerek karıştıralım.

Zeytinyağlı yemeğimizde sırada bamyaları dizdiğimiz tenceremizin üzerine hazırladığımız karışımı dökelim ve ocağa alalım. İlk başta orta ateşte sonrasında kaynamaya başladığında kısık ateşte bamyalar yumuşayana kadar pişirelim. Tenceremizi arada kontrol ederek suyu azalırsa yavaş yavaş sıcak su ilave edebilirsiniz. Yemeğimiz piştiğinde tencerenin dibinde çok az su kalacak şekilde ayarlamalısınız. Bamyaların salyalanmaması için yemeğimizi hiç karıştırmamalısınız.

Natural sızma zeytinyağlı yemeğimizde bamya bastımız piştiğinde ılıması için bekleyin. Yemeğimiz ılıdığında servis tabağımıza tencereyi ters çevirerek alalım. Bamyalarımızın dağılmamasına özen gösterelim, kenarlarından dağılırsa hafifçe düzeltebilirsiniz. Servis etmeden önce üzerine biraz zeytinyağı gezdirmenizi tavsiye ederiz, hepinize afiyet olsun.

Etiketler: Natural Sızma Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – Bamya Bastı
Haziran 06, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR