Natürel Sızma Zeytinyağı – Çocuklar İçin

Natürel Sızma Zeytinyağı – Çocuklar İçin

Natürel Sızma Zeytinyağı – Çocuklar İçin

Natürel sızma zeytinyağının ne kadar değerli ve sağlığımız için önemli olduğunu biliyoruz. Bu yazımızda sizlere Ethem Bey Zeytinyağlarının çocuklar için hazırladığı zeytinyağını anlatacağız.

Natürel sızma zeytinyağı polifenollerden, vitaminlere sağlık deposu olan bir zeytinyağı çeşididir. Bu kadar değerli ve sağlık açısından önemli bir besinin çocuklarımızın gelişimi için olan katkıları da saydıkça bitmez. Bu nedenle Ethem Bey Zeytinyağları çocuklar için özel bir zeytinyağı yapmıştır.

Çocuklar için olan natürel sızma zeytinyağımızın yapımından söz etmek isteriz. Natürel sızma zeytinyağımız soğuk sıkım erken hasat olarak yapılmaktadır. Erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı besin değeri açısından diğer zeytinyağı çeşitlerine göre daha zengindir. Bunun sebebi erken hasat dediğimizde zeytinler yeşil haldeyken eylül, ekim aylarında toplanmaktadır. Erken toplanan zeytinler klorofil açısından daha zengindir ve asit oranı daha düşük olur. Toplanan bu zeytinler zeytinyağı yapımı için götürülmektedir.

Natürel sızma zeytinyağımız soğuk sıkım aşamasına geçmektedir. Soğuk sıkım zeytinyağı olabilmesi için zeytinyağı yapım aşamasında kullanılan suyun sıcaklığı 27 derecenin altında kullanılır. Soğuk suda ve erken hasat olarak yapılan zeytinyağı daha az elde edilir. Düşük asitli ve tat, koku bakımından daha yoğun olan erken hasat soğuk sıkım zeytinyağını çocuklarınızın çok seveceğini umuyoruz.

Natürel sızma zeytinyağımızın içerisinde A, D ve E vitaminleri bolca bulunmaktadır. Bunun yanında zeytinin içerisinde bulunan polifenol oranı da yüksek olduğu için antioksidan vardır. Polifenol hücrelerin yenilenmesine ve güçlenmesine yardımcı olur. Çocukların çiğ tüketimi içinde uygun olan bu zeytinyağımızın içerisinde herhangi bir koruyucu bulunmamaktadır. Kendilerinin kullanabilmesi ve kendi servislerini yapabilmeleri adına da 175 ml olarak hazırlanmıştır. Zeytinyağımız hem filtresiz hem de soğuk sıkım olduğu için güneşten ve ısıdan korumanızı öneririz.

Etiketler: Natürel Sızma Zeytinyağı – Çocuklar İçin
Ocak 28, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR