Erken Hasat Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – Karnabahar Yemeği

Erken Hasat Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – Karnabahar Yemeği

Erken Hasat Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – Karnabahar Yemeği

Erken hasat zeytinyağlı yemek tariflerimizde sizler için yine lezzetli mi lezzetli bir tatla karşınızdayız. Karnabahar yemeği çocuklar tarafından çok sevilmeyen bir yemek biliyoruz bu nedenle onların sevebileceği hatta birlikte yaparken keyif alacağınız bir tarif vereceğiz.

Erken hasat zeytinyağlı karnabahar tarifimiz için malzemelerimizi sıralayarak başlayalım.

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • Ethem Bey Erken Hasat Zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (tercihe göre tatlı biber seçebilirsiniz.)
  • Bir tutam tuz

Malzemelerimiz hazırsa tezgahımızın başına geçelim ve erken hasat zeytinyağlı yemek tarifimize başlayalım. Öncelikle karnabaharımızı çiçeklerinden ayırarak, temizleyerek başlayalım. Çiçeklerinden ayırdıktan sonra renginin ve kokusunun değişmemesi için limonlu suda bekletmeye alalım. Sonrasında havucumuzu yıkayalım ve daire şeklinde keselim. Havuçlarımızda hazırsa soğanlarımızı yemeklik olacak şekilde doğrayalım ve sarımsağımızı rendeleyelim. Bir tencerenin içerisinde erken hasat zeytinyağımızdan dökelim ve soğanlarımızı ilave edelim. Soğanlarımızı pembeleşene kadar kavuralım. Soğanlarımız pembeleşmeye başladığında havucumuzu ve sarımsağımızı da ekleyelim. Bunların üzerine hem biber hem de domates salçamızı da ilave edelim.

Erken hasat zeytinyağlı yemek tarifimizde kavurma işlemimiz devam ederken, limonlu su içerisinde beklettiğimiz karnabaharımızı da tencereye alarak baharatlarımızı ve damak tadınıza göre bir tutam tuzumuzu da ekleyelim. En son üzerini biraz geçecek şekilde su ilave edelim ve karıştıralım. Yemeğimizin suyu kaynamaya başladığında tenceremizin altını kısalım ve kapağını kapatalım. Karnabaharlarımızı yaklaşık 15 dakika pişireceğiz, arada kapağımızı açarak kontrol edelim ki karnabaharlarımızın tazelik durumuna göre dağılmalar yaşamayalım ve sunumumuzu şık bir şekilde yapabilelim.

Erken hasat zeytinyağlı yemek tarifimizde karnabaharlarımız piştiğinde servis tabağımıza alalım ve biraz ılıması için bekleyelim. Sunum yaparken dilerseniz üzerine maydanoz ekleyebilirsiniz. Lezzetli mi lezzetli karnabahar yemeğimiz hazır, hepinize afiyet olsun.

Etiketler: Erken Hasat Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – Karnabahar Yemeği
Nisan 15, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR