Erken Hasat Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – İç Bakla Yemeği

Erken Hasat Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – İç Bakla Yemeği

Erken Hasat Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – İç Bakla Yemeği

Erken hasat zeytinyağlı yemek tarifleri köşemizde sizler için bugün iç bakla yemeği tarifi vereceğiz. Bakla genel olarak sevilmeyen bir sebze biliyoruz. Bunun için size enfes bir tarifimiz var. Aileler çocuklarına bakla yedirmekte çok zorlanıyorlar, bu nedenle sizler için öncelikle baklanın faydalarından başlayacağız. Sonrasında çocuklarınızın tekrar tekrar yemek isteyeceği bir iç bakla tarifimize geçiş yapacağız.

İç baklanın sağlığımız için ne kadar önemli olduğu belki de bir çoğumuz tarafından bilinmiyor olabilir. İç bakla içerisinde bolca bitkisel protein barındırır. Bunun yanında cilt sağlığımızı korur, öksürüğe iyi gelir, bağışıklığımızı güçlendirir, kötü kolestrolü düşürmeye yardımcı olur. Özellikle et tüketimi açısından sorun yaşayan kişiler için oldukça önemli bir proteindir.

Erken hasat zeytinyağlı yemek tarifimiz için gelin malzemelerimizi hazırlayamaya geçelim.

  • Yarım kilo iç bakla
  • 2 adet soğan
  • Ethem Bey Erken Hasat Zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1,5 su bardağı su
  • Bir tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı küp şeker
  • Bir tutam dereotu

Malzemelerimizi hazırladıysak erken hasat zeytinyağlı iç bakla tarifimize başlayalım. İlk önce soğanlarımızın kabuklarını soyalım ve küçük küçük yemeklik doğrayalım, soğanlarımızı soyduğumuzda aynı işlemi sarımsaklarımız için de gerçekleştirelim. Bir tencere içerisine erken hasat zeytinyağımızdan koyalım ve soğanlarımızı ekleyerek kavuralım. Soğanlarımız kavrulduktan sonra sarımsaklarımızı da ekleyerek 1-2 dakika daha kavurmaya devam edelim. Güzelce yıkadığımız, temizlediğimiz iç baklalarımızı da ekleyelim. Sonrasında su, tuz ve şekeri de ekleyerek tenceremizin kapağı kapatalım ve yaklaşık 15-20 dakika pişmesi için bırakalım. Arada baklalarımızı kontrol etmeyi ihmal etmeyelim baklalarınızın tazelik durumuna göre bu süre kısalabilir.

Erken hasat zeytinyağlı iç bakla yemeğimizi soğuması için servis tabağımıza alalım ve biraz bekletelim. Yemeğimiz soğuduğunda üzerine erken hasat zeytinyağımızdan gezdirelim ve dereotlarımızı üzerine koyalım. İç baklalı yemeğimiz hazır, hepinize afiyet olsun.

Etiketler: Erken Hasat Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – İç Bakla Yemeği
Nisan 12, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR