Erken Hasat Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – Girit Kabağı Dolması

Erken Hasat Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – Girit Kabağı Dolması

Erken Hasat Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – Girit Kabağı Dolması

Erken hasat zeytinyağlı yemek tariflerinde sizler için Girit kabağı dolması tarifi vereceğiz. Girit kabağını diğer kabaklardan ayıran özelliklerle başlayalım. Girit kabağı diğer kabaklara göre daha küçük ve kabak dolması için vazgeçilmezdir. Aynı zamanda sakız kabağı olarak da bilinen Girit kabağının faydaları da oldukça çoktur. Örneğin kolesterol seviyesini düşürür, protein açısından oldukça zengindir, hafızayı güçlendirir, kemik sağlığına iyi gelir gibi daha bir sürü faydası vardır.

Gelin birlikte erken hasat zeytinyağlı yemek tarifimizin malzemelerini hazırlamaya geçelim.

  • 6 adet Girit kabağı
  • 3 su bardağı pirinç
  • 2 adet sarı biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Bir tutam tuz
  • Ethem Bey Erken Hasat Zeytinyağı
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Malzemelerimizi hazırladıysak erken hasat zeytinyağlı yemek tarifimize başlayalım. İlk önce Girit kabaklarımızı güzelce yıkayalım ve üst kısımlarını sonra kapak olarak kullanacağımız için güzelce keselim. Kestiğimiz kapaklarını bir kenarda saklayarak kabaklarımızın içerisini bir kaşık yardımıyla oyalım ve temizleyelim. Temizleme işlemimizi bitirdikten sonra soğanımızı küçük küçük doğrayalım ve biberlerimizin de iç kısımlarını çıkararak aynı şekilde doğrayalım.

Diğer yanda bir tavanın içerisine yarım çay bardağı erken hasat zeytinyağımızdan dökelim ve soğanlarımızı ekleyerek pembeleşene kadar kavuralım. Soğanlarımız pembeleştiğinde doğradığımız biberleri de üzerlerine ekleyelim ve birkaç dakika daha kavuralım. Sonrasında ocağımızın altını kapatalım ve tavayı ocaktan aldıktan sonra içerisine yıkayıp süzdüğümüz pirinçlerimizi ilave edelim. Üzerine hazırladığımız baharatları ölçüleriyle ekleyerek göz kararı damak tadınıza göre tuzu da ekleyerek karıştıralım.

Erken hasat zeytinyağlı yemek tarifimizde iç harcımızı hazırladığımıza göre üstlerini kestiğimiz ve içlerini oyduğumuz kabaklarımızın içlerine hepsine eşit olacak ve taşmayacak şekilde iç harcımızı dolduralım. Bütün sakız kabaklarımıza aynı işlemi gerçekleştirdikten sonra kapak olarak kullanmak için sakladığımız üst kısımlarını kapatalım. Orta boy bir tenceremize devrilmeyecek ve kapakları yukarıda kalacak şekilde dik olarak dizelim. Kabaklarımızı dizdikten sonra üzerine su, limon suyu ve bir tutam tuz daha ekleyerek kısık ateşte pişirelim. Pişirme işlemi bittikten sonra servis edeceğimiz tabağa alalım ve soğumasını bekleyelim. Girit kabak dolmalarımız soğuduktan sonra servis etmeden önce üzerine erken hasat zeytinyağımızdan gezdirelim. Erken hasat zeytinyağlı yemek tarifimiz hazır, hepinize afiyet olsun. 

Etiketler: Erken Hasat Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – Girit Kabağı Dolması
Nisan 26, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR