Doğal Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – Brüksel Lahanası Yemeği

Doğal Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – Brüksel Lahanası Yemeği

Doğal Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – Brüksel Lahanası Yemeği

Doğal zeytinyağlı yemek tariflerinde sizler için farklı bir yemek hazırlamak istedik. Birçok ailenin çocuklarına yedirmekte zorlandığı brüksel lahanası yemeğini sizler için eğlenceli ve lezzetli hale getirdik. Bu tarifimizden sonra çocuklarınız brüksel lahanasını hep yemek isteyecekler. Her zaman olduğu gibi ilk önce brüksel lahanasının sağlığımıza olan yararlarından söz ederek başlayalım.

Brüksel Lahanası Faydaları Nelerdir?

Brüksel lahanası turpgiller ailesindendir. İçerisinde bulunan vitaminlere baktığımızda oldukça zengindir. Örneğin C ve K vitamini deposudur. Kan şekerini dengeler, konsantre olma gücümüzü artırır, cildi besler, göz sağlığımızı korur ve kemik gelişimini desteklemesi gibi birçok faydası vardır.

Doğal zeytinyağlı yemek tarifimizde brüksel lahanasının sağlığımıza olan yararlarından söz ettiğimize göre gelin malzemelerimizi hazırlamaya geçelim.

  • 1 paket brüksel lahanası (açık olarak alacaksanız yarım kilo tavsiye ederiz.)
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 diş sarımsak
  • Ethem Bey Natural Sızma Zeytinyağı
  • Bir tutam tuz
  • Bit tutam karabiber
  • 1 su bardağı sıcak su

Malzemelerimizi hazırladıysak tadına doyamayacağımız doğal zeytinyağlı yemek tarifimize geçiş yapabiliriz. İlk önce brüksel lahanalarımızın kabuklarını güzelce soyalım ve bir kabın içerisinde sirkeli su hazırlayarak içerisine atalım. Brüksel lahanalarımız sirkeli su içerisinde beklerken diğer yandan soğanlarımızı yarım ay olacak şekilde keselim. Sarımsaklarımızı da küçük küçük doğradıktan sonra bir tencere içerisine natural sızma zeytinyağımızdan ekleyerek soğan ve sarımsağımızı kavuralım. Soğan ve sarımsağımız kavrulurken havucumuzu da yıkayıp soyduktan sonra yuvarlak şekilde doğrayalım ve tenceremizin içerisine ekleyelim. Havuçlarımızda soğan ve sarımsağın yanında yaklaşık 5 dakika kavrulsun.

Doğal zeytinyağlı yemek tarifimizde sıra patatesimize geldi. Patatesimizi de küp küp doğrayarak tenceremizin içerisine ilave edelim. Patateslerin hemen ardından sirkeli suda beklettiğimiz brüksel lahanalarımızı da tencereye ilave edelim ve 10 dakika kadar kavurmaya devam edelim. Kavurma işlemlerimizin hiçbirinde ocağımızın altını kısmıyoruz. Ocağımızın ateşi orta yüksek arası olmalı ki böylelikle sebzelerimiz suyunu bırakmasın ve kendi renklerini kaybetmesinler.

Sebzelerimizin kavrulma işlemi devam ederken salçamızı, karabiber ve damak tadımıza göre tuzumuzu da ekleyebiliriz. Sebzelerimizi baharat ve salçamızla iyice karışması için biraz karıştıralım ve ardından önceden hazırladığımız sıcak suyumuzu ilave edelim. Sebzelerimiz yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirmeye devam edelim.

Doğal zeytinyağlı brüksel lahanası yemeğimiz hazır, servis tabağına aldığınızda soğuması için biraz beklemenizi öneririz. Yemeği servis etmeden önce üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirmeniz zeytinyağının meyvemsi tadını almanız açısından lezzet katacaktır. Tadına doyamayacağınız muhteşem yemeğimiz hazır, hepinize afiyet olsun. 

Etiketler: Doğal Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – Brüksel Lahanası Yemeği
Mayıs 25, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR