Doğal Zeytinyağlı Tarifler – Portakallı Yer Elması

Doğal Zeytinyağlı Tarifler – Portakallı Yer Elması

Doğal Zeytinyağlı Tarifler – Portakallı Yer Elması

Doğal zeytinyağlı tariflerde sizler için farklı bir tarif hazırlamak istedik. Bugün sizlere portakallı yer elması tarifi vereceğiz. Nedir bu yer elması dediğinizi biliyoruz. Yer elmasının turpa benzeyen bir dokusu ve hafif tatlımsı bir tadı olan papatyagillere ait bir bitkidir. Yer elmasının faydalarına geldiğimizde ise saymakla bitmeyen bir besin kaynağıdır. Örneğin yer elması oldukça yüksek B ve C vitamini deposudur. Bağışıklığı güçlendirir, solunum yolu rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinmektedir. Gelin doğal zeytinyağlı portakallı yer elması tarifimize geçmeden önce malzemelerimizi sıralayalım.

Malzemeler;

Malzemelerimizi hazırladıysak doğal zeytinyağlı tarifimize geçebiliriz. İlk önce yer elmalarımızın kabuklarını soyalım ve güzelce yıkayalım. Yıkadığımız yer elmalarını orta büyüklükte olacak şekilde doğrayalım. Sonrasında 2 adet havucumuzu yıkayıp, halkalar şeklinde doğrayalım ve bir tencerenin içerisine yarım çay bardağı kadar sızma zeytinyağımızdan koyup havuçlarımızı ekleyerek yumuşayana kadar kavuralım. Havuçlar yumuşadıktan sonra 10 adet arpacık soğanımızı yıkayıp tencerenin içerisine ekleyelim. Biraz soğanlarımızda kavrulduktan sonra doğradığımız yer elmalarını da ekleyerek hepsini soteleyelim.

Doğal zeytinyağlı tarifimizde sebzelerimiz sotelendikten sonra 3 adet portakalımızı sıkalım ve portakal suyumuzu da ekleyelim. Sonrasında üzerini biraz geçecek şekilde ılık su, 2 adet kesme şekerimizi ve biraz tuz ekleyelim ve sebzeler pişene kadar kapağını kapalı tutalım. Sebzelerimizin pişmesi tamamlandıktan sonra soğuması için biraz bekleyelim. Portakallı yer elması yemeğimiz soğuduktan sonra servis tabağımıza alarak üzerine biraz zeytinyağı gezdirelim ve dereotumuzu ekleyelim. Doğal zeytinyağlı portakallı yer elması tarifimiz hazır hepinize afiyet olsun.

Etiketler: Doğal Zeytinyağlı Tarifler
Mart 11, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR