Doğal Zeytinyağlı Tarifler – Patlıcan Yemeği

Doğal Zeytinyağlı Tarifler – Patlıcan Yemeği

Doğal Zeytinyağlı Tarifler – Patlıcan Yemeği

Doğal zeytinyağlı tarifler köşemizde sizler için patlıcan yemeği tarifi vereceğiz. Küçükten büyüğe herkesin sevdiği bir sebze olan patlıcan bu sefer sofralarımıza zeytinyağlı olarak eşlik edecektir.

Patlıcanı; salatasından meze çeşitlerine, kızartmasından börek versiyonlarına kadar bütün çeşitleriyle sevdiğinizi biliyoruz. Bu sefer doğal zeytinyağlı patlıcanımızı denemenizi tavsiye ederiz. Doğal zeytinyağlı tarifimize geçmeden önce malzemelerimizi sıralayalım.

Malzemelerimizi hazırladıysak doğal zeytinyağlı tarifimize başlayabiliriz. İlk önce patlıcanlarımızı pijamalı soyalım ve uzunlamasına dörde bölelim. Bölme işlemimizi bitirdikten sonra küp küp doğrayalım. Önceden hazırladığımız tuzlu suda patlıcanlarımızın acılığı gitmesi için yaklaşık 15-20 dakika bekletelim. Patlıcanlarımız suyun içerisinde beklerken soğanımızı yemeklik doğrayalım. Soğanımızı doğramamız bittikten sonra kırmızı biberlerimizin içerisini boşaltalım ve yeşil biberlerimizle birlikte kalın olmayacak şekilde doğrayalım.

Doğal zeytinyağlı tarifimizde sebzelerimizi doğrama işlemlerimizi bitirdiğimizde tenceremizin içerisine natürel sızma zeytinyağımızdan dökerek soğanlarımızı tencere alalım ve pembeleşene kadar kavuralım. Soğanlarımız kavrulduğunda doğradığımız biberleri de ekleyerek diriliği gidene kadar kısık ateşte kavurmaya devam edelim. Kavrulma işlemi gerçekleşirken 2 domatesimizi rendeleyelim ve ekleyerek 1-2 dakika daha karıştıralım. Patlıcanlarımızı sudan çıkarıp biraz sıkalım ve tenceremizin içerisine ekleyelim. Bir tutam tuzumuzu da ekledikten sonra tenceremizin kapağını kapatalım ve kendi suyu ile pişmeye bırakalım. Ocağın altını çok açmamaya dikkat edelim ve ara ara sebzelerimizi karıştıralım. Patlıcanlar piştikten sonra ocağı kapatabiliriz. Tercihen sıcak da tüketebilirsiniz, bizler soğuk tüketmenizi tavsiye ederiz. Patlıcan yemeğimiz soğuduktan sonra üzerine zeytinyağı ve sevdiğiniz baharatlardan gezdirmenizi öneririz. Doğal zeytinyağlı patlıcan tarifimiz hazır, hepinize afiyet olsun.

Etiketler: Doğal Zeytinyağlı Tarifler – Patlıcan Yemeği
Mart 23, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR