Doğal Zeytinyağlı Tarifler | Kereviz Yemeği

Doğal Zeytinyağlı Tarifler | Kereviz Yemeği

Doğal Zeytinyağlı Tarifler – Kereviz

Doğal zeytinyağlı tariflerimizde tam da zamanı olan kereviz yemeği tarifi vereceğiz. Özellikle sebzeleri zamanında yemek besin değeri açısından çok önemli. Kış aylarının vazgeçilmezi olan kereviz kış sebzeleri arasındaki faydalarının sayılmakla bitmeyeceği besin deposudur. Kereviz salatası ayrı yemeği ayrı sevilen bir sebzedir. Sizlere kerevizin portakallı yemeğinin tarifini vereceğiz.

Doğal zeytinyağlı tariflerimizde kereviz tarifi için gerekli malzemelerimizden sıralayarak başlayalım.

  • 3 adet orta boy kereviz
  • 1 adet kuru soğan (orta boy olabilir)
  • 1 adet havuç
  • 1 adet büyük patates
  • 2 su bardağı portakal suyu
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam şeker
  • Ethem Bey Olgun Hasat Zeytinyağı 

Doğal zeytinyağlı kereviz tarifimize başlayabiliriz. Öncelikle kerevizlerimizi soyalım ve dilimleyelim. Kerevizlerde enginarlar gibi olduğu için kararmaması için limonlu suyun içerisine almanız gerekir. Bu sebeple soyup, dilimlediğimiz kerevizleri bir kabın içerisine hazırladığımız limonlu suyun içerisine alalım. Sonrasında patatesimizi soyalım ve kerevizlerden büyük olmayacak şekilde dilimleyelim. Ayrıca patatesler kerevizden daha geç piştiği için patatesleri daha ince doğramanızı tavsiye ederiz.

Doğal zeytinyağlı tarifimizde patates ve kerevizleri soyup, dilimleme işlemlerimizi bitirdik. Sıradaki işlemde soğana geçiyoruz. Soğanımızı yemeklik küçük küçük doğrayıp bir tencerenin içerisine alıyoruz ve üzerine biraz su ekleyerek soğanlar yumuşayana kadar pişiriyoruz. Soğanlar piştiğinde üzerine Ethem Bey olgun hasat zeytinyağımızdan gezdirelim ve karıştıralım. Soğanlar tencerenin içerisinde beklerken bir kenarda havucumuzu jülyen keselim ve soğanların yanına ekleyerek 2-3 dakika kavuralım.

Kavurma işlemimizde bittikten sonra hazırlamış olduğumuz patatesleri ve limonlu su içerisinde bekleyen kerevizimizi de tencerenin içerisine alalım. Kerevizin kokusunun daha yoğun olmasını isterseniz bu nokta da kerevizin yapraklarını yıkayıp tencereye birkaç adet ekleyebilirsiniz. Doğal zeytinyağlı tarifimizde hazırlamış olduğumuz 2 su bardağı portakal suyumuzu, tuz ve şekeri de ekleyerek tenceremizin kapağını kapatalım. Sebzelerimizin hepsi yumuşayana kadar pişirelim. Pişirme işlemimiz bittikten sonra soğuması için bir kabın içerisine alalım.

Damak tadınıza göre sıcak da servis edebilirsiniz. Bizim tavsiyemiz soğuk servis edilmesidir. Soğuyan kereviz yemeğimizin üzerine biraz olgun hasat zeytinyağımızdan gezdirebilirsiniz. Doğal zeytinyağlı tarifimiz hazır, hepinize afiyet olsun.

Etiketler: Doğal Zeytinyağlı Tarifler
Şubat 04, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR