Doğal Sofralık Salamura Zeytin

Doğal Sofralık Salamura Zeytin

Doğal Sofralık Salamura Zeytin

Zeytin, çeşitleri olan sofralarımızın vazgeçilmezi kahvaltıdan, akşam yemeklerine kadar her haliyle hayatımızda büyük önemi olan bir yiyecek türüdür. Doğal sofralık salamura zeytin, kırma zeytin, yeşil zeytin, siyah zeytin ve saymakla bitmeyecek daha bir sürü çeşidi ile sizlere zeytinin soframıza geliş öyküsünden bahsedelim istedik.

Zeytin, erken hasat yeşil sevenler için eylül ekim aylarında toplanmaya başlayan sofralık, yağlık gibi çeşitlerinin yanında olgun hasat döneminde toplanan siyah hali de mevcuttur. Sofralık salamura yeşil zeytin en çok tercih edilen zeytin çeşitleri arasındadır. Çekirdeğinin küçük olması ve zeytinin daha dolgun olması tercih edilme sebeplerinin arasındadır.

Zeytinlerimizi en lezzetli haliyle sofranıza nasıl geldiğine birlikte bakalım. Ayvalık çeşidine özgü oval yeşil zeytinlerimizi zamanında toplayarak, en güzellerini seçip zeytin yapımı için hazırlıyoruz. Doğal sofralık salamura yeşil zeytinlerimizi çiğ halinin vermiş olduğu burukluk ve kekremsi tadının giderilmesi için altı ay tuzlu su içerisinde kendi fermente olması için bırakıyoruz. Kendi fermente olan zeytinler içerisinde katkı maddesi olmadığı için besin değeri açısından daha sağlıklı olmaktadır.

Fermente süreçlerini bitiren sofralık salamura zeytinlerimizi limon ve Ethem Bey natürel sızma zeytinyağımızı ekleyerek hazır hale getiriyoruz. Tadına doyamayacağınız kahvaltıların vazgeçilmezi olan yeşil zeytinin içerisinde doğal olmayan hiçbir şeyi eklemiyoruz. Zeytini yerken yoğun taze lezzetinin yanında limon aroması da sizlere eşlik edecektir. Ethem Bey Zeytinyağları güvencesiyle Kuzey Ege’nin en lezzetli salamura yeşil zeytini hazır. Bu tada doyamayacaksınız.

Etiketler: Doğal Sofralık Salamura Zeytin
Şubat 02, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR