Coğrafi İşaretli Zeytinyağı Nedir?

Coğrafi İşaretli Zeytinyağı Nedir?

Coğrafi İşaretli Zeytinyağı Nedir?

Coğrafi işaretlerin ne kadar önemli ve değerli olduğundan bir önceki yazımızda bahsetmiştik. Coğrafi işaretli zeytinyağı ise o bölgeye özel olan o coğrafi konumun özelliklerini taşıyan zeytinyağıdır. Ethem Bey Zeytinyağları’nın 4 adet zeytinyağı coğrafi işaret almıştır.

Coğrafi işaretli zeytinyağlarımızdan söz etmek isteriz. Kuzey Ege’nin en lezzetli zeytinleri Ayvalık bölgesine ait zeytinlerdir. Ethem Bey Zeytinyağları olarak sizler için en lezzetli ve kaliteli zeytinleri toplayarak zeytinyağı haline getiriyoruz. Ethem Bey Zeytinyağlarından soğuk sıkım erken hasat zeytinyağlarımıza coğrafi işareti almış bulunuyoruz. Bunlara natürel sızma zeytinyağı, cam şişe natürel sızma zeytinyağı ve filtresiz natürel sızma zeytinyağı kategorilerinden ulaşabilirsiniz.

Coğrafi işaretli natürel sızma zeytinyağlarımızı ve filtresiz natürel sızma zeytinyağlarımızı sizler için soğuk sıkım ve erken hasat olarak üretmekteyiz. Erken hasat zeytinyağı; zeytinyağı çeşitleri arasında en çok tercih edilenler arasındadır. Zeytinlerin hasat döneminden biraz daha evvel yeşil haldeyken toplanarak elde edilmesinden oluşur. Böylelikle besin değeri daha yüksektir. Soğuk sıkım zeytinyağı ise bildiğiniz üzere zeytinyağı yapım aşamasında kullanılan suyun derecesinden adını almıştır. Zeytinyağı yapımı aşamasında kullanılan su 27 derecenin altında ise adını soğuk sıkım olarak almaktadır. Soğuk sıkım erken hasat zeytinyağı daha az elde edilir. Bu nedenle zeytin aromasını daha yoğun alabilirsiniz.

Coğrafi işaretli zeytinyağlarımızdan filtresiz natürel sızma zeytinyağının adını filtresiz alma sebebi ise bazı zeytinyağların yapımı aşamasında içerisindeki besinlerin hepsinin geçmemesi nedeniyle filtre edilmeden yapılır. Bu, filtre edilen zeytinyağlarının daha az besin değeri olduğu anlamına gelmez. Her biri ayrı özenle hazırlanan, sizler için en kaliteli, en lezzetli ve doğal haliyle sofralarınıza gelmesi için çalıştığımız zeytinyağlarımız artık coğrafi işaretli zeytinyağları arasındadır.

Etiketler: Coğrafi İşaretli Zeytinyağı Nedir?
Şubat 16, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR