Çeşnili Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – Taze Fasulye Dizmesi

Çeşnili Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – Taze Fasulye Dizmesi

Çeşnili Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – Taze Fasulye Dizmesi

Çeşnili zeytinyağlı yemek tariflerimizde sizler için farklı bir tarif hazırladık. Sunumuyla akşam yemeği sofralarınızı süsleyecek olan bu tarifimize bayılacaksınız. Her zaman olduğu gibi ilk önce taze fasulyenin sağlığımıza olan faydalarından bahsederek başlayalım.

Taze Fasulye Faydaları

Taze fasulye içerisinde bolca A, B ve C vitamini bulunduran bir besin kaynağıdır. Bunların yanında folik asit ve potasyum açısından da oldukça zengindir. Antioksidan özelliğe sahiptir ve kötü kolesterolün düşmesinde etkin rol oynar. Taze fasulyenin faydalarından kısaca söz ettiğimize göre çeşnili zeytinyağlı yemek tarifimize geçmek için malzemelerimizi hazırlayabiliriz.

Malzemeler;

Malzemelerimiz hazırsa çeşnili zeytinyağlı yemek tarifimize başlayalım. İlk önce fasulyelerimizi baş saplarını kopararak ayıklayalım ve bol suda yıkayalım. Fasulyelerimizi ayıkladıktan sonra tabanı yapışmayan bir tencerenin içerisine çeşnili zeytinyağımızdan gezdirelim ve fasulyelerimizi tencerenin ortası yuvarlak kalacak şekilde yan yana dizelim. Tencereniz küçükse ve fasulyeleriniz sığmıyorsa birbirlerine uygun boyutlara getirerek kırabilirsiniz. Fasulyelerinizin yarısından biraz fazlasını tencerenizin dibine dizdikten sonra domateslerinizi yıkayın ve soyun.

Çeşnili zeytinyağlı yemek tarifimizde soyduğumuz domateslerimizden bir tanesini tencerenin ortasındaki yuvarlak içerisine yerleştirin. Sonrasında soğanımızı ve sarımsaklarımızı küp küp doğrayalım ve dizdiğimiz taze fasulyelerimizin üzerine ekleyelim. Soyduğumuz 2 domatesi de halka şeklinde doğrayarak soğanlarımızın üzerine dizelim. Sonra kalan fasulyelerimizi tekrar alt sırada yaptığımız gibi dizdiğimiz domateslerin üzerine sıralayalım. Üzerine bir tutam tuzumuzu ve küp şekerimizi de ekledikten sonra zeytinyağımızdan tekrar gezdirelim ve kısık ateşte pişmesi için bırakalım.

Çeşnili zeytinyağlı yemek tarifimizde kısık ateşte tenceremizin kapağını açmadan yaklaşık bir buçuk saat pişirelim. Fasulyenin tazeliğine göre pişme süresinin değişebileceğini göz önünde bulundurarak ara ara kontrol etmeyi ihmal etmeyelim. Yemeğimiz piştikten sonra ocağını altını kapatalım ve yemeğimiz oda sıcaklığına gelene kadar kapağını açmayalım.

Çeşnili zeytinyağlı yemeğimiz oda sıcaklığına ulaştığında servis tabağımıza alalım ve servis etmeden önce dilerseniz üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirebilirsiniz, görüntüsü misafirlerinizi etkileyecek, tadına ve kokusuna doyamayacağınız yemeğimiz hazır hepinize afiyet olsun.

Etiketler: Çeşnili Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – Taze Fasulye Dizmesi
Mayıs 27, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR