Çeşnili Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – Kabak Sıyırma Yemeği

Çeşnili Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – Kabak Sıyırma Yemeği

Çeşnili Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – Kabak Sıyırma Yemeği

Çeşnili zeytinyağı çok sevilen salatalarda, mezelerde çok tercih edilen bir zeytinyağı çeşididir. Kabaklar tazecik pazarlarda karşımıza çıkmaya başlamışken sizler için onu daha da lezzetlendirerek çeşnili zeytinyağlı yemek tarifi hazırladık. Her zaman olduğu gibi ilk önce kabağın sağlığımıza olan yararlarından kısaca söz edelim.

Kabağın Faydaları Nelerdir?

Kabağın faydalarına baktığımızda hepinizin bildiği gibi salatalıkla birlikte en çok detoks sularında, yüz maskeleri alanında kullanılır. Kabak; vitaminler, mineraller ve antioksidan açısından oldukça zengindir. İçerisinde yüksek su ve lif oranı vardır, bu nedenle bağırsaklarımızın düzenli çalışmasını destekler. Kabağın faydalarından kısaca bahsettiğimize göre kabak sıyırma yemeğimize geçebiliriz.

Çeşnili Zeytinyağlı Kabak Sıyırma Yemeği

Kabak sıyırma yemeği Girit mutfağına ait özel yemeklerden biridir. Hem besleyici hem de tok tutucu olması sebebiyle sağlıklı yemekleri tercih edenlerin vazgeçilmezlerindendir. Tadına doyamayacağınız yemeğimizin malzemelerini hazırlamaya geçelim.

Malzemeler;

  • 5 adet kabak
  • 3 diş sarımsak
  • 1 soğan
  • 1 limonun suyu
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Ethem Bey Çeşnili Zeytinyağı
  • Birkaç tutam dereotu
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam şeker
  • 1 kase süzme yoğurt

Malzemelerimizi hazırladıysak çeşnili zeytinyağlı kabak sıyırma yemeğimize başlayalım. İlk önce kabaklarımızı yıkayalım ve bir soyucu yardımıyla ince şeritler halinde uzunlamasına keselim. Sonra soğanımızı ve sarımsaklarımızı ince ince doğrayalım. Geniş bir tencere içerisine çeşnili zeytinyağımızdan dökelim ve doğradığımız soğan ve sarımsaklarımızı ekleyelim, pembeleşene kadar kavuralım. Soğan ve sarımsaklarımız pembeleştiğinde uzun şeritler halinde kestiğimiz kabaklarımızı ve limon suyumuzu ekleyelim.

Çeşnili zeytinyağlı yemek tarifimizde sıra önceden yıkayıp hazırladığımız pirinçlerimizi eklemeye geldi. Pirinçlerimizi de tencereye ekledikten sonra şekerimizi ve göz kararı tuzumuzu da ekleyerek karıştıralım. Bütün malzemelerimizi karıştırdıktan sonra 1 bardak sıcak suyumuzu da üzerine gezdirelim ve kabaklarımız yumuşayana kadar pişirelim. Kabakların tazeliğine göre daha kısa da olabilir, en fazla yarım saat pişirebilirsiniz. Yemeğimiz piştikten sonra ocaktan alalım ve ince ince doğradığımız dereotlarımızı da ekleyelim ve hem de hava alması için tekrar karıştıralım. Biraz ılıdığında servis tabağına alabilirsiniz. Kabak sıyırma yemeğimiz soğuduğunda üzerine süzme yoğurdumuzu da ekleyelim ve çeşnili zeytinyağımızdan gezdirelim. Muhteşem tadı ve kokusuyla çeşnili kabak sıyırma yemeğimiz hazır, hepinize afiyet olsun. 

Etiketler: Çeşnili Zeytinyağlı Yemek Tarifleri – Kabak Sıyırma Yemeği
Mayıs 26, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR