İçilebilir Zeytinyağı Nedir?

İçilebilir Zeytinyağı Nedir?

İçilebilir Zeytinyağı Nedir?

Zeytinyağının faydaları saymakla bitmez biliyoruz. Ethem Bey Zeytinyağları olarak sizlere içilebilir zeytinyağından bahsetmek isteriz. Zeytinyağı hepimizin bildiği üzere sağlıklı yağlar kategorisinde yer almaktadır. Hem cilt hem de genel vücut sağlığımız açısından son derece yararlı olan zeytinyağını içmek de bir o kadar faydalıdır. Tabii ki her şeyin bir dozu olduğu gibi zeytinyağı içmenin de bir dozu vardır. Gelin birlikte içilebilir zeytinyağı nedir, ne sıklıkla tüketilmelidir ve yararları nelerdir bakalım.

İçilebilir zeytinyağı çeşitlerinden başlayalım. İçilebilir zeytinyağını seçerken ilk önce asit oranına dikkat etmemiz gerekir. Asit oranı 0.8 altında olmalıdır, böylelikle içimi daha rahat ve duyusal değerlerin uygunluğu doğru olmuş olmaktadır. Asit oranına dikkat ettikten sonra seçeceğimiz zeytinyağı çeşidine geçebiliriz. İçilebilir zeytinyağını seçerken ilk önce filtreli mi filtresiz mi olduğundan başlayalım. Filtreli ve filtresiz zeytinyağının farkı için yazımızı okuyabilirsiniz

Duyusal değerlere uygunluğu önemli olduğu için eğer zeytinyağımız yeni hasatsa filtresiz değil ise filtreli olmasını öneririz. Çünkü filtresiz zeytinyağı içerisinde zeytin parçaları oluşabildiği için uzun süre beklediğinde içerken içerisindeki tortular rahatsızlık verebilir. Fakat bu tortular sağlığa zararlı değildir. İçilebilir zeytinyağı seçimi yaparken bir diğer dikkat edeceğimiz konu ise natürel sızma zeytinyağı seçimi yapmanızdır. Bu konuda soğuk sıkım erken hasat natürel sızma zeytinyağını öneririz. Soğuk sıkım zeytinyağı, zeytinyağı severlerin favorileri arasındadır. Tat ve koku bakımından daha yoğun ve lezzetli olan soğuk sıkım erken hasat zeytinyağı vazgeçemeyeceğiniz lezzetler arasında olacaktır.

Peki zeytinyağını ne sıklıkla ve ne zaman içebiliriz sorusuna gelelim. İçilebilir zeytinyağı hangisidir sorularımızı geride bıraktığımıza göre; zeytinyağını genellikle sabahları içmenizi tavsiye ederiz. Hem metabolizmanız için hem de karaciğerinizi temizlemesi adına her sabah aç karnına 2-3 yemek kaşığı olarak tüketebilirsiniz. 

Etiketler: İçilebilir Zeytinyağı Nedir?
Mart 17, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR