İçilebilir Zeytinyağı

İçilebilir Zeytinyağı

İçilebilir Zeytinyağı

İçilebilir zeytinyağı hangisi, nedir gibi sorularla sıkça karşılaşmaktayız. Zeytinyağı sağlığımız açısından oldukça yararlı bir besindir. Zeytinyağını içmek de bir o kadar faydalıdır. Peki içilebilir zeytinyağını nasıl anlayacağız, hangi zeytinyağlarını içmeliyiz? Bu sorularınız için Ethem Bey Zeytinyağları olarak size önerimiz olacak ve sağlığımıza olan katkılarından söz edeceğiz.

İçilebilir zeytinyağı denildiğinde ilk önce asit oranına dikkat etmemiz gerektiğinden bir önceki yazımızda bahsetmiştik. Duyusal değerlere uygunluğu olması için asit oranının %0.8’den düşük seçilmesi gerektiğini söylemiştik. İçilebilir zeytinyağı seçerken natürel sızma zeytinyağı olmasına özen göstermenizi tavsiye ederiz. Buradaki seçenekler arasından seçmek size kalmıştır. Zeytinyağını tat ve koku bakımından daha yoğun almak istiyorsanız erken hasat soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı seçmenizi isteriz. Erken dönemde toplanan zeytinlerden soğuk sıkım yöntemiyle elde edildiği için tat ve koku bakımından daha yoğun bir lezzete sahiptir.

İçilebilir zeytinyağının faydaları saymakla bitmez biliyoruz, başlıca sağlığımıza olan yararlarından söz etmek isteriz. Zeytinyağı içmenin faydaları nelerdir diyenler için ise gelin birlikte sıralayalım. Sabahları aç karnına 2 yemek kaşığı zeytinyağını düzenli olarak tükettiğinizde öncelikle metabolizmanızın hızlanmasına yardımcı olacaktır. İltihap oluşumunu önler ve riskini azaltır, zeytinyağı hepimizin bildiği gibi kalp dostudur kalp damar sorunlarını önlemektedir. Kötü kolesterol olarak bilinen LDL’nin düşmesine katkı sağlar. Bildiğimiz gibi hücrelerimiz vücudumuzun en önemli yapı taşlarıdır, zeytinyağı tüketmek hücre duvarlarımızı güçlendirir, cilt sağlığımızı artırır.

İçilebilir zeytinyağının sağlığımıza olan faydalarından bahsettik. Her şeyin bir dozu olduğu gibi içmek için zeytinyağı tüketiminde de günde 2 yemek kaşığını geçmemenizi öneririz.

Etiketler: İçilebilir Zeytinyağı
Mart 18, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR